Buna ziua,
Revin si eu cu o chestiune ce probabil va va mira...
Am postat aici intrucat nu am stiut unde altundeva s-ar incadra mai bine aceasta problema.
Ieri pe la amiaza m-am pomenit la mine la usa cu copilul unui vecin de pe palier care mi-a zis ca i-a ramas intepenit in ureche un magnet si a venit la mine sa-l ajut cumva sa-l scoata ca daca le spune parintilor "il omoara" - exprimarea lui.
Evident am ramas si eu mirat si l-am intrebat de ce Dumnezeu si-a bagat un magnet in ureche, iar el mi-a spus ca de fapt acel magnet este parte componenta a unui sistem care se conecteaza la telefonul mobil si prin care copiaza la lucrarile de control de la scoala. M-a mirat si eu, l-am ajutat sa-l scoata cu ajutorul altui magnet (de fapt el mi-a dat aceasta solutie) iar intre timp i-am cerut detalii. Mi-a spus ca l-a cumparat de pe un site de licitatii prin intermediul unui alt baiat mai mare, cu comanda prin posta, etc. In fine, am cautat pe internet acel site, am mai gasit si altele asemanatoare si am observat ca exista de fapt o gramada de astfel de vanzatori care "se dau" ca avand firme, etc. si care au magazine virtuale in toata regula cu multe feluri de astfel de aparate, zic ei de spionaj, wirreles, etc., fac livrari prin posta, prin curier, in mai putine cuvinte opereaza de parca ar fi Altex, Domo, etc..
Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?
Una peste alta, am putea face vreo sesizare cumva la vreo institutie ?
Apropo: la numerele de telefon de pe site-urile binevoitorilor care vand astfel de obiecte nu raspunde nimeni.
Multumesc.
Putem spera doar ca cei care fac medicina au mai multa constiinta. In plus, la cata practica fac ei...putem prezuma ca au reusit sa invete macar anatomia si fiziologia omului..sa nu mai taie pe unde nu trebuie. Si noroc si cu faptul ca ei mai lucreaza si in echipa..chiar daca unul si-ar fi luat examnele cu copiute, poate ca ceilalti 2 s-a um ai uitat si prin tratatele de medicina.
Cat despre descoperirea celor care fac acte de comert cu asemenea inventii, este practic imposibil sa-i prinzi pe toti . Sa le interzici? pai nu prea ai cui, de vreme ce ei se ascund in spatele altor identitati, lucreaza doar online....
Si oricum, a interzice ceva , nu inseamna ca gata, s-a terminat, asa s-a interzis si comercializarea petardelor...nici nu aveti idee cate petarde se mai vand inca. Si alte exemple , desigur, se mai pot gasi.
Da, ei, treaba cu medicii era doar un pur exemplu...
Mai departe, aveti dreptate cum ca nu pot fi prinsi toti, etc. insa nici nu se incearca, cred ca aici este cheie povestii.
Vis-a-vis de exemplul cu petardele, cunosc personal chiar si un politist care sperie cainii comunitari cand iese noaptea la o tigare pe balcon, folosind petarde...
Din umilele mele cunostinte in IT, stiu ca orice calculator poate fi identificat in functie de IP, chiar daca respectivul recurge la server proxy, pentru redirectionare. Mai departe, nu cred ca este deloc greu pentru o institutie care are acces la resursele tehnice necesare sa afle pozitionarea exacta chiar si a oricaruia care posteaza un banal anunt intr-un site cu anunturi, de aici se poate purcede spre locuinta celui in cauza...
Dar oare se intampla asa ?!!!
Zambesc...Discutia a plecat de la comercializarea unui aparat (casti) de copiat, unui minor si a ajuns la speriatul cainilor comunitari cu petarde...
Problema care ar trebui sa ne framante mai mult, nu cred ca este comercializarea unor aparate mai mult sau mai putin legale/ilegale, ci cum ajung copii sa foloseasca aceste aparate si sa le procure.
Ajungem, deci, la ceea ce se numeste "educatie", viitor, dezvoltare...Oare ce natiune vom fi, daca inca din adolescenta, copiilor nu li se dezvolta sentimentul onestitatii, al responsabilitatii, de exemplu, in primul rand de catre parinti si apoi de catre mediul social cu tot ceea ce implica aceasta notiune, si in schimb se tolereaza "furtul" sub aceasta forma, a copiatului...ca de, cine fura azi un ou, maine va fura un bou...( a se citi bou - animal domestic):)
Problema majora, din punctul meu de vedere, nu ar fi comercializarea acestor produse, ci faptul ca tinerii inteleg sa le achizitioneze in scopul savarsirii unei "mici" ce e drept, ilegalitati...mai tarziu se vor comporta absolut firesc si le se va parea normal sa sparga case, sa fure din magazine, din buzunarele oamenilor...
Cred ca la acest aspect trebuie insistat cu prioritate, anterior efectuarii oricarui demers juridic privind comercializarea "castilor de copiat", de exemplu, desi sunt multe alte obiecte comercializate pe piata care sunt folosite in acelasi scop.
Si uimitor, tot de educatie tine si interzicerea comercializarii acestor produse.
O sa intrebati cu siguranta cum si de ce?
Explic doar faptul ca daca sunt cel putin 2-3 parinti ai unor astfel de copii care formuleaza de exemplu o petitie on-line privind interzicerea comercializarii unor astfel de produse, pe piata romaneasca, foarte posibil ca aceste produse sa fie interzise.Si Ministerul Invatamantului sau alte Institutii (Universitati de exemplu), se pot implica intr-o asemenea campanie, situatie in care sansele interzicerii comercializarii acestor produse, cresc considerabil.
Modalitati de a face ceva pentru binele copiilor nostri, exista.Ceea ce nu exista sau exista prea putin, se numeste "implicare, constientizare, respect".
Cine intelege, intelege, cine nu intelege, nu intelege si se intreaba inutil, de ce tara aceasta, a noastra, se afla in acest moment unde se afla...( :) In Europa cu siguranta, insa ma refeream la criza si la nivelul de dezvoltare economic-social-cultural s.a.m.d.)
Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?
Destinatia lor este cea de handsfree wireless.
N-au de ce sa le interzica. Este un mijloc de comunicatii si atat, care se foloseste pe proprie rapsundere.
Dupa o gandire ca a dvs. s-ar interzice telefoanele nokia pentru ca au fost cazuri cand le-a explodat bateria.
cermak gruianu a scris:
Explic doar faptul ca daca sunt cel putin 2-3 parinti ai unor astfel de copii care formuleaza de exemplu o petitie on-line privind interzicerea comercializarii unor astfel de produse, pe piata romaneasca, foarte posibil ca aceste produse sa fie interzise.
Ma indoiesc profund ca vor fi interzise. Poate cel mult restrictionate pe limita de varsta.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009 BX, utilizator
Destinatia lor este cea de handsfree wireless.
N-au de ce sa le interzica. Este un mijloc de comunicatii si atat, care se foloseste pe proprie rapsundere.
Dupa o gandire ca a dvs. s-ar interzice telefoanele nokia pentru ca au fost cazuri cand le-a explodat bateria.
Domnule BX, dumneavoastra prezentati problema cum ca acele dispozitive sunt dispozitive hands-free wireless...
Ei bine, acele dispozitive nu sunt catalogate de nimeni (nici de catre comercianti) drept dispozitive hands-free wireless ci ca dispozitive pentru copiat, punct.
Si chiar daca ar fi catalogate asa cum spuneti dumnevoastra, nu ar obtine niciodata un acord pentru a fi utilizate de catre public, nici macar pe proprie raspundere din cauza modului in care functioneaza.
Mai departe, daca dumnevoastra din atitudinea pe care o aveti nu vi se pare o problema prea importanta, rezulta ca nu stiti cum arata si mai ales cum functioneaza un astfel de dispozitiv....
Eu intre timp m-am mai documentat si am inteles cum functioneaza.
Ei bine acest dispozitiv functioneaza in felul urmator: acel micut magnet se introduce in ureche profund pana atinge timpanul. Mai departe, niste fire infasurate sub forma unei bobine pun in miscare acel mic magnet care IMPREUNA CU TIMPANUL formeaza practic difuzorul, deci timpanul se comporta precum membrana unui difuzor, vibrand dupa cum il pune in miscare magnetul. Aceasta procedura este extrem de periculoasa pentru ca timpanul se poate fisura si, oricum, destul de dureroasa dupa cum mi-a spus si copilul respectiv.
Iar exemplul cu telefoanele Nokia nu-si are rostul in acest topic pentru ca destinatia bateriilor de la telefoanele Nokia nu este aceea de a exploda, acea intamplare a constat in cazuri izolate.