avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema casti pentru copiat !!!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema casti pentru copiat !!!

Buna ziua,
Revin si eu cu o chestiune ce probabil va va mira...
Am postat aici intrucat nu am stiut unde altundeva s-ar incadra mai bine aceasta problema.
Ieri pe la amiaza m-am pomenit la mine la usa cu copilul unui vecin de pe palier care mi-a zis ca i-a ramas intepenit in ureche un magnet si a venit la mine sa-l ajut cumva sa-l scoata ca daca le spune parintilor "il omoara" - exprimarea lui.
Evident am ramas si eu mirat si l-am intrebat de ce Dumnezeu si-a bagat un magnet in ureche, iar el mi-a spus ca de fapt acel magnet este parte componenta a unui sistem care se conecteaza la telefonul mobil si prin care copiaza la lucrarile de control de la scoala. M-a mirat si eu, l-am ajutat sa-l scoata cu ajutorul altui magnet (de fapt el mi-a dat aceasta solutie) iar intre timp i-am cerut detalii. Mi-a spus ca l-a cumparat de pe un site de licitatii prin intermediul unui alt baiat mai mare, cu comanda prin posta, etc. In fine, am cautat pe internet acel site, am mai gasit si altele asemanatoare si am observat ca exista de fapt o gramada de astfel de vanzatori care "se dau" ca avand firme, etc. si care au magazine virtuale in toata regula cu multe feluri de astfel de aparate, zic ei de spionaj, wirreles, etc., fac livrari prin posta, prin curier, in mai putine cuvinte opereaza de parca ar fi Altex, Domo, etc..
Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?
Una peste alta, am putea face vreo sesizare cumva la vreo institutie ?
Apropo: la numerele de telefon de pe site-urile binevoitorilor care vand astfel de obiecte nu raspunde nimeni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:43, 27 Noiembrie 2009
BX a scris:

CrissMGC a scris:

Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?

Destinatia lor este cea de handsfree wireless.
N-au de ce sa le interzica. Este un mijloc de comunicatii si atat, care se foloseste pe proprie rapsundere.
Dupa o gandire ca a dvs. s-ar interzice telefoanele nokia pentru ca au fost cazuri cand le-a explodat bateria.

cermak gruianu a scris:

Explic doar faptul ca daca sunt cel putin 2-3 parinti ai unor astfel de copii care formuleaza de exemplu o petitie on-line privind interzicerea comercializarii unor astfel de produse, pe piata romaneasca, foarte posibil ca aceste produse sa fie interzise.

Ma indoiesc profund ca vor fi interzise. Poate cel mult restrictionate pe limita de varsta.

Omul este o fiinta foarte complexa.De obicei cand o persoana este sfatuita intr-un anume fel, sa zicem in avantajul acesteia, instinctual as putea spune, acea persoana este tentata sa nu tin cont de acel sfat.

Degeaba ii spui persoanei in cauza, sa nu alerge intr-o anumita directie, pentru ca "va da cu capul de un zid", ea va avea intotdeauna tendinta sa faca exact contrariul...si in fond si la urma urmei, daca persoana alege sa alerge tocmai in acea directie si sa se dea cu capul de zid, cu atat mai bine pentru ea, va invata experienta durerii...
Pana nu simte pe propria piele durerea, nu stie ce inseamna a te da cu capul de zid, si probabil, cu urmatoarea ocazie, va evita directia...sau poate ca nu, dar tot o alegere va fi...

La fel si cu aceste casti "de copiat", nu periculoase, ci super periculoase, din punctul de vedere al modului in care functioneaza, in primul rand pentru sanatatea copilului (persoanei ) care le foloseste, apoi pentru familiile copiilor care au de suferit de pe urma folosirii acestui produs, si nu in cele din urma a societatii.

Nu sunt surprinsa de opinia unor participanti la aceasta discutie, deoarece banuiesc ca acele persoane daca ar fi avut un copil care ar fi trecut printr-o experienta similara, si si-ar fi spart timpanul, de exemplu, cu siguranta ca ar fi stiut ce inseamna "a te da cu capul de zid", si ar fi existat si motivatia implicarii ,cel putin, intr-o campanie ca cea amintita in discutia anterioara.

Prima etapa pentru existenta unei anumite experiente de viata (cum ar fi de exemplu campania on-line) il reprezinta implicarea.Si cu cat implicarea este mai mare, cu atat mai mult ea va avea forta sa convinga iar intr-un final, va convinge.

Este foarte usor sa stai in afara "experientei" sa-ti dai cu parerea fara sa argumentezi, sa mai arunci eventual cu mici bombe verbale in cei care se implica sau macar incearca sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Nu este insa constructiv si nici util...dar cum fiecare persoana dispune de liberul sau arbitru, este normal sa se intample astfel.Fiecare are lectia sa de viata iar drumul fiecaruia dintre noi este unic.

Ca si oamenii: toti suntem la fel insa fiecare este unic in felul sau...:)

P.S.Orice asemenea produs, ar trebui sa aiba o autorizatie de comercializare din partea Ministerului Sanatatii, cel putin.Nu ar trebui sa fim pesimisti ci ar trebui sa existe constientizare si implicare.Este suficient pentru ca rezultatul sa fie interzicerea comericalizarii unor astfel de produse, altfel decat in anumite conditii, astfel incat sa nu fie pusa in pericol sanatatea nici unei persoane, a copiilor in special.

P.S.S.Dar, este ca in bancul cu Bula care se roaga sa castige la Loto si dupa o perioada de timp il cearta pe Dumnezeu ca nu l-a ajutat sa castige...iar Dumnezeu ii raspunde simplu, "Bula cumpara-ti bilet!"...
D-le Criss, cititi cu atentie ce a spus d-na Cermak Gruianu despre educatie.
Orice dispozitiv de pe lumea asta poate fi folosit si in scopuri daunatoare sau ilegale. Asta nu inseamna ca trebuie sa le interzicem. Daca cineva ia un creion si il infige in ochi la altcineva, inseamna ca se vor interzice creioanele ?
Apreciez ca v-ati documentat, dar eu lucrez in domeniu, deci stiu cum functioneaza. Nu asta este problema.
Va dau un exemplu: in Germania, au fost situatii destul de multe in care indivizi inarmati cu ace de cusut infectate cu HIV au intepat oamenii pe strada. S-au interzis acele de cusut ? Nu. Este aberant sa faci asa ceva. Pentru actiunea respectiva nu este vinovat nici fabricantul acului nici acul in sine, nici cine le comercializeaza.

cermak gruianu a scris:

Omul este o fiinta foarte complexa.De obicei cand o persoana este sfatuita intr-un anume fel, sa zicem in avantajul acesteia, instinctual as putea spune, acea persoana este tentata sa nu tin cont de acel sfat.

Exact. Cel mai bine este sa i se explica pe larg situatia in ansamblu iar alegerea sa ramana cat mai libera posibil.

cermak gruianu a scris:

Degeaba ii spui persoanei in cauza, sa nu alerge intr-o anumita directie, pentru ca "va da cu capul de un zid", ea va avea intotdeauna tendinta sa faca exact contrariul...si in fond si la urma urmei, daca persoana alege sa alerge tocmai in acea directie si sa se dea cu capul de zid, cu atat mai bine pentru ea, va invata experienta durerii...

Aici se poate folosi de exemplu psihologia inversa pentru a obtine rezultatul dorit, dar deja intram intr-un capitol complex ce se abate de la subiectul initial.

cermak gruianu a scris:

Pana nu simte pe propria piele durerea, nu stie ce inseamna a te da cu capul de zid, si probabil, cu urmatoarea ocazie, va evita directia...sau poate ca nu, dar tot o alegere va fi...

Corect...nimic nu se compara cu a simti pe propria piele, doar ca in unele situatii deja e prea tarziu.

cermak gruianu a scris:

Este foarte usor sa stai in afara "experientei" sa-ti dai cu parerea fara sa argumentezi, sa mai arunci eventual cu mici bombe verbale in cei care se implica sau macar incearca sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Solutia pentru situatia data este foarte simpla: penalizarea drastica a utilizatorilor care folosesc pentru copiat acele casti.
Problema cu implicatea este grava in acest moment:implicarea de obicei este ignorata, sau chiar pedepsita...ca sa nu vorbim si de inovatie. Asta ar trebui sa se schimbe in primul rand.
cermak gruianu a scris:

P.S.Orice asemenea produs, ar trebui sa aiba o autorizatie de comercializare din partea Ministerului Sanatatii, cel putin.

Aici este iar o discutie foarte complexa.
Daca Ministerului Sanatatii permite functionarea releelor de telefonie mobila si de radio, unde ne putem face pui prajit (de la o anumita putere in sus) nu vad cum ar interzice functionarea unui dispozitiv de genul celui din subiectul nostru.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri...

Am tras si o concluzie si anume: trebuie sa las balta aceasta situatie si sa-mi vad de treburile mele pentru ca ar insemna sa ma bat cu morile de vant.
Am mers si la OPC intre timp, nu in mod oficial, sa zic asa, ci pentru ca ma cunosc cu cineva de acolo si i-am expus problema. A zambit, spunandu-mi ca au probleme cu mult mai importante decat sa alerge dupa diversi pusti care vand respectivele dispozitive pe la colt de strada sau pe internet. Asa ca...

Mai departe, ma adresez din nou domnului BX...
Daca spuneti ca lucrati in domeniu (banuiesc ca in electronica, nu in sensul ca efectuati dispozitive ca acelea...) inseamna ca totusi constientizati pericolul la care sunt expusi destinatarii acelor aparate.
Acum, din nou observ ca apelati la niste exemple care nu se potrivesc deloc cu subiectul de aici...
Ceea ce vreau sa zic este faptul ca e o diferenta de la cer la pamant intre un dispozitiv creat pentru niste scopuri perfect legale si in conformitate cu normele morale (creioanele, acele de cusut, antenele pentru telefonia mobila, etc.) dar care este transformat de anumiti indivizi intr-o arma si niste dispozitive create special pentru a avea o destinatie ilegala si imorala.
Iar legat de antenele pentru telefonia mobila, sunt periculoase, intr-adevar, dar in nici un caz nu sunt nevoiti oamenii sa si le introduca in urechi pentru a putea beneficia de avantajele oferite de acestea, si apoi, acestea servesc unui scop cat se poate de necesar tuturor, in anumite cazuri chiar vital, in multe randuri facand diferenta dintre viata si moarte.
.............................................................................................
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
CrissMGC, utilizator
In Romania ar trebuii oprite prin orice mijloace alte lucruri spre vanzare :drogurile , armele care se vand si in magazine legale! .
Daca aceste lucruri cu adevarat periculoase nu numai unui om , nu sunt interzise va asigur ca niciodata niste amarate de casti care ajuta un analfabet sa ia BAC-ul , NU vor fii interzise.

Oricum daca exista interes impotriva copierii ,exista un dispozitiv care bruiaza semnalul gsm pe o raza de pana la 50m.... si nu costa decat vreo 250 ron..... DECI vointa sa fie....
Acesta este unul dintre cuvintele de ordine importante care ar trebui luate mai mult in seama aici, la noi, in Romania...

Alte discuții în legătură

Țigara electronică în benzinării Lralx85 Lralx85 Buna ziua! Lamuriti-ma, va rog! Am fost surprinsa sa descopar intr-o benzinarie faptul ca tigara electronica este interzisa! Mi s-a spus ca este interzisa in ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios eusaisapte eusaisapte Buna ziua, un grup restrans de judecatori s-au vorbit sa ma hartuiasca pentru ca unuia dintre este urmarit penal in urma plangerii penale care am formulat-o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa comercializez un produs grozadan grozadan e vorba de un site on-line,intrebarea mea suna de genul pot sa scriu in site vanzari piese auto gama Mercedes de exemplu? sau automat am nevoie de acordul lor ... (vezi toată discuția)