avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legi privind share-l prin dc++
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legi privind share-l prin dc++

buna sunt Raluca, nu stiu daca ma adresez cui trebuie dar as dori si eu niste lamuriri cu privire la niste legi, a circulat zilele acestea pe internet - programe gen messnger, un articol despre cei folosesc dc++ si dau share prin hub-le publice ( vezi articol - [ link extern ] ++ ?
Va mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 18:56, 2 Septembrie 2007
ATENTIE! NU POTI INTRA pe calculatorul meu ca sa vezi sau sa downloadezi fisiere DECAT daca faci parte din orice agentie guvernamentala sau de investigatii, din orice structura sau grup Anti-Piraterie, Politie, Parchet, ORDA, BSA, orice companie producatoare/distribuitoare de filme sau jocuri, ISP, sau esti angajatul unei asemenea companii sau structuri."......asa suna un avertisment in ton cu legea..;)
avertismentele de genul acestora nu au nici un efect, organele de cercetare penala si instantele sunt abilitate sa ia orice masura pe care o considera necesara pt apararea drepturilor de autor.....insa efortul de a culege toate articolele e de laudat....:)
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2006
lara_croft, utilizator
Asta e din pacate mentalitatea romanului. SANTEM PREA PUTINI.
Aici e vorba de aplicarea sau nu a legii nu de numar E vorba de a-ti cunoaste drepturile ,de sti exact ce au voie sau nu sa faca politistii.De a nu permite cuiva sa te calce in picioare sub nici o forma.Chiar daca as fi prins in flagrant la furat tot nu as permite politiei sa-mi vorbeasca la per"tu da sant hot sau excroc sau etc exista niste legi voi fi pedepsit conform lor dar nu scrie nicaieri ca trebuie sa fiu tratat cu mojicie sau mai rau.99% din romani nu-si cunosc drepturile sau le este frica sa si le exercite.Majoritatea crede ca daca se lasa calcata in picioare sentinta e mai mica. . GRESIT Cu cat te lasi mai tare dominat si spui orice cu atat iti vor fi puse in carca mai multe.Vinovat nu sant cand ma prinde politia indiferent de probe vinovat sant cand se pronunta un judecator cand sentinta ramane definitiva si chiar si asa mai sant cai de atac.Vinovati santem de fapt in clipa in care renuntam sa mai luptam in care lasam ca legea sa fie interpretata fara sa facem nimic.Pentru a castiga nu e nevoie sa fim MULTI e nevoie doar de inteligenta de prezenta de incapatanare si mult repet MULT respect de sine.
Individul defineste societatea si nu invers.De ,,invers" credeam ca am scapat in 89
Pentru cei care se simt in pericol sant programe de criptare in 128 b gratis pe torrente.Pot cripta hardul sau orice altceva.
Daca vrei sa ne referim la mentalitate, atunci poti spune ca mentalitatea este.. "de a fura" :P .. insa avand in vedere ca sunt mai multi factori implicati in aceasta problema consider ca nu se este posibila o definire atat de simpla.
Desi este vorba de multi utilizatori de astfel de metode de share-uire a informatiei, totusi in momentul de fata nu exista o organizare precum o au autoritatile care sunt implicate in operatiunea "gramofonul". Dar ma rog, nu acesta este subiectul acestei discutii. Important de retinut este faptul ca nu sunt prea multe metode de aparare impotriva lor (chiar si folosirea unor metode de criptare poate duce la o sanctiune de obstructionare a justitiei). Precum am zis exista si metode ceva mai legale de a face rost de diverse materiale, de ex: youtube (in momentul in care vizionezi un astfel de material, acesta este copiat in folder-ul temporar al browser-ului tau, asa ca il poti lua si muta in alt folder). Alta modalitate este: ThePirateBay (insa necesita o conexiune destul de buna pe extern). Mai multe nu spun pentru ca nu stiu cine mai citeste forumul :D si nu vreau sa dau idei :P
Bun hai sa-ti dau un exemplu.Presupun ca cioc cioc la usa da?? Santem de la politie si vrem sa intram sa va confiscam calculatorul sau perchezitie etc.In primul rand cer mandatul in al doilea rand le explic frumos ca tocmai am facut schimb de calculatoare cu un prieten asa ca orice ar gasi in compul meu nu-mi apartine (intre timp am sunat avocatul)Sint intrebat unde este prietenul ca sa recuperez calculatorul si aici bomba Imi pare rau dar eram prea beat ca sa-mi aduc aminte dar o sa ma straduiesc,ajunge avocatul si prima intrebare este simpla :)) de ce sant acuzat si in temeiul caror probe si cine a eliberat mandatul.Ei spun ca au facut donwload de la mine iar eu le spun ca au facut donwload de pe adresa mea de ip la care era conectat un prieten care tocmai a plecat in state definitiv.=D> Stiu tu ai sa spui hai mai ca e cusuta cu ata prea alba dar eu am sa-ti spun ca ai dreptate dar nu eu trebuie sa dovedesc ca sant nevinovat ci ei ca sant vinovat.:D:D

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind legalitatea unei actiuni kenshy kenshy recent a aparut in presa locala de iasi un anunt privind o actiune antipiraterie informatica desfasurata de polita locala...redau linkurile unde se gasesc ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)