Va inteleg si este normal sa luati apararea unui coleg, dar cred ca nu am dat toate detaliile si din ce am scris banuiesc ca nu ati inteles exact ce sa intamplat.
Unul din cei doi mostenitori a facut sa dispara bunuri din masa succesorala. Pentru a iesi basma curata, a adus un avocat care s-a prezentat fara niciun document care sa ateste in baza a ce isi asista clientul ( contract de asistență juridică, delegatie, chitanta si/sau factura fiscalla prin care a fost platit)
Cu doar doua saptamani in urma dl. avocat in cauza a incasat de la acelasi mostenitor si de la fiul acestuia, suma de 3800 lei pentru o intampinare de zece randuri si cateva vorbe spuse intr-un proces ( fond, apel) in care fiul celui de al doillea mostenitor cerea ordin de protectie impotriva celor doi, dupa ce acestia au intrat peste el in casa si l-au batut.
Avand in vedere suma vadit disproportionata intre speta si prestatia avocatului, (impotriva careia s-a pronuntat si instanta reducand cheltuielile de judcata) nu cred ca acesta s-a prezentat la notar pro bono publico....(.acesta fiind un serviciu prestat doar în condițiile și cu respectarea legii.)
Astfel al doilea mostenitor luand in calcul agresiunea fata de fiul sau, disparitia bunuriilor din masa succesorala ( o Dacia si un Mercedes), faptul ca avocatul nu a prezentat nici nu document din cele specificate mai sus, suspiciunea ca avocatul ar fi fost platit fara sa emita dovezi in acest sens ( suspiciune de evaziunne fiscala fara sa o pronunte cu glas tare ), ca avocatul nu este prezent legal la notar, ca acesta il intimideaza, ca dispare situatia de egalitate, ca la dezbaterea mostenirii nu este nevoie de asistenta juridica, a cerut si a insistat ca notarul sa il invite pe avocat afara. Notarul i-a cerut delegtia avocatului, si in lipsa acesteia, s-a conformmat ; Avocatul a asteptat in hol,
Sedinta de dezbatere a succesiunii s-a tinut fara evenimente si totul a fost bine.
Fata de cele aratate, daca d-lui avocat i s-a facut deja o plangere la Barou. Ne spuneti va rog, in opinia dvs., care ar fi motivele legale ca acesta sa " va poate tara prin procese pana va ies peri albi."?
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Conform legii ce reglementează profesia de avocat ,avocatul poate reprezenta un client în fața oricărei persoane juridice sau fizice.Gestul notarului a fost cel puțin lipsit de eleganta,din punctul meu de vedere merita o sesizare la camera notarilor..Este dreptul oricui de a apela la serviciile unui avocat,nu stiu cu ce va prejudicia pe dvs..Potoliti-va cu plângerile și sesizările nefondate un coleg mai combativ va poate r tara prin procese pana va ies peri albi.Este suficienta legitimarea av,eventual notarul putea sa solicite o delegație avocatiala.oricum dvs nu aveați nici o calitate sa cereți nimic.