avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Creez materiale audio-video a căror realizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Creez materiale audio-video a căror realizare produce, uneori, destul de mult zgomot, iar vecinii m-au reclamat la poliție. Care e programul de liniște la bloc?

Buna ziua! In primul rand, m-ar interesa care este intervalul (programul) de liniste pe care trebuie sa il respect ca locatar intr-un bloc.

In al doilea rand, eu creez materiale audio-video și, de multe ori, realizarea lor produce destul de mult zgomot! M-am trezit cu politia de cateva ori la usa in urma unor reclamatii din partea vecinilor. Întrebarea mea ar fi urmatoarea: am voie legal sa fac zgomot in afara programului de liniste? Exista vreo limita in acest fel? Pot obtine o adeverinta prin care sa-mi justific aceasta activitate? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ovis67 , utilizator 06:52, 20 Iulie 2019
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata: [ link extern ]
Cazul dvs. poate fi incadrat la art.2 pct.27
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
22-7 si 13-14 nu 17

programul de liniste insemna ca in restul intervalulul adica de la 7-13 si apoi 14-22 puteti face activitati ocazionale care produc zgomot. cumar fi o bormasina o renovare etc.
asta nu insmena ca puteti zilnic sa face activitatea dumneavoasta.
nu vi se pare normal sa ii deranjeze pe vecini?
tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora", scrie în lege, iar amenda pentru nerespectarea orelor de liniște e între 500 și 1.500 de lei
.
e de ajuns sa va dea o amenda si apoi o sa vreti sa va cautati sediu.
wvwv,,anormale sunt raspunsurile dvs,din pdv .legal.Orice amenda data de politie ,fară un aparat de masurare sunete sunt nule.
Si daca un copil mic plange in timpul orelor de odihna...si deranjeaza vecinii cum procedam? Ii punem bandă adeziva?
Si domnule MATBIKER,nu inteleg cum faceti prelucrarea foto video? un profesionist nu are problemele astea , cred ca dvs taiati filmete cu drujba si lipiti prin nituire,altfel nu mi imaginez cum...poate nu stiti,ptr sonor se poate folosi casti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și unde în conținutul Legii 61/1991 scrie că este nulă amenda dată la art. 2 pct. 25 fără ca polița să aibă aparat de măsurare?
25. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
Crezi că este normal ca cineva să deranjeze tot timpul că așa consideră el că este normal? Este de ajuns să vină polițistul, chemat la 112, să constate cu simțurile lui că zgomotul este deranjant și să aplice amenda, mai ales dacă și alți vecini au fost deranjați.
Bine-nțeles că pot fi și persoane care reclamă doar pentru că li se pare că este mult zgomot, atunci pot fi ele sancționate pentru apelarea la 112.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
CrysNico1971, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca faceti asta frecvent, va trebui sa izolati fonic camera in care lucrati, cu burete ca in studiouri.
Nu aveti dreptul de a deranja pe ceilalti.
Toti inteleg ca lucrati..va renovati casa si aveti zgomot o perioada, respectand orele de liniste, dar nu o sa accepte nimeni sa faceti zgomot zilnic cu pauza noaptea si o ora , 2 pe zi.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii publice andreiusalexxx andreiusalexxx pentru a primi amenda pt disturbarea linistii publice politia e obligata sa aibe un aparat de masurat decibelii?care e limita de decibeli pt a nu putea s imi ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)