avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor filmat urcându-se pe o mașină de către o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor filmat urcându-se pe o mașină de către o camera video montată în complex de locuințe: are dreptul asociația de proprietari să dea imaginile posesorului mașinii?

Bună seara.
Pe scurt piticul meu a fost filmat de o camera video instalata în complexul de locuințe de vizavi când s-a urcat pe o mașină după o minge.Proprietarul autoturismului m-a contactat apoi mi-a trimis filmarea cu piticul meu pe whatsapp.Am recunoscut fără echivoc ce s-a întâmplat și voi discuta ce avarii a pățit și care este prejudiciul.Din imagini nu se observa decât ca s-a urcat pe masina fără sa se vadă pe camera video urme de zgârieturi sau îndoituri de tabla pe auto.
Intrebari:
Imaginile video au fost date de către reprezentanții asociației de proprietari, locatarului din complex,care mi le-a trimis,fără sa existe sesizare la politie,este legal?
În complexul respectiv nu exista informări cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal prin sistem video,în ce scop se prelucreaza imaginile,durata de stocare a imaginilor,este legal fără informare?
Nu înțelegeți ca încerc sa ma sustrag,fapta piticului nu o contest,a existat și voi raspunde ptr asta.
Imaginile video cu minori pot circula asa de lejer oriunde și oricand fără un pic de responsabilitate din partea asociației?
Va mulțumesc și o părere pe viitor mi-ar fi de ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Deci o ardem cu gdpr in loc sa vedem adevarata problema: copilul s-a urcat oe masina si n-avea ce sa caute acolo.
Zgarieturile respective poate ies cu polish sau o mica reparatie la atelierul de cartier, dar la cum puneti problema, sper sa se duca in reprezentanta sa fie vopsita de rudele indeparate a lui Van Goch iar apoi sa va dea in judecata.
Eu nu pot suporta prostii si nesimtitii, mai precis pe cei lipsiti de empatie si respect fata de bunurile altuia si care arata un tupeu incredibil cand sunt prinsi.

timofteandreius a scris:

Bună seara.
Pe scurt piticul meu a fost filmat de o camera video instalata în complexul de locuințe de vizavi când s-a urcat pe o mașină după o minge.Proprietarul autoturismului m-a contactat apoi mi-a trimis filmarea cu piticul meu pe whatsapp.Am recunoscut fără echivoc ce s-a întâmplat și voi discuta ce avarii a pățit și care este prejudiciul.Din imagini nu se observa decât ca s-a urcat pe masina fără sa se vadă pe camera video urme de zgârieturi sau îndoituri de tabla pe auto.
Intrebari:
Imaginile video au fost date de către reprezentanții asociației de proprietari, locatarului din complex,care mi le-a trimis,fără sa existe sesizare la politie,este legal?
În complexul respectiv nu exista informări cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal prin sistem video,în ce scop se prelucreaza imaginile,durata de stocare a imaginilor,este legal fără informare?
Nu înțelegeți ca încerc sa ma sustrag,fapta piticului nu o contest,a existat și voi raspunde ptr asta.
Imaginile video cu minori pot circula asa de lejer oriunde și oricand fără un pic de responsabilitate din partea asociației?

Cred ca deja ne dezbracam de caracter domnule care oi fi dacă oi fi.Ai dreptate nici eu nu sport prostii și nesimțiții cu tupeu și dacă eram smecher nu avea ce sa îmi facă proprietarul.Din imagini nu se vede absolut nicio zgarietura în urma actiunii piticului.Deci dacă vroiam puteam sa ma pun contra și spuneam ca nu avem dovezi de prejudiciu dar nu am făcut asta și nici nu o voi face.Plătesc ce este de.plătit.
Numai oameni deștepți pe aici care își dau cu părerea ba educație, ba nesimtit, ba prosti.Pai dacă vreți sa o ardem smechereste un copil de 9 ani nu știe cat de grava a fost acțiunea lui,și când îl lăsați 30 min. nesupravegheat cu alți copii sa se joace poate fi influențat sau poate influenta pe alți copii sa facă unele lucruri.Voi ați fost ușa de biserica legați de calorifer citind în continuu cărți.
Mi se pare.mie sau dacă v-am respectat și vorbit frumos sunt luat de fraier?
Am rugamintea sa va opriți ideile voastre alea smechere și sa ajutați alte persoane cu informații pe acest site.Domnu cu dorința de judecata crede-ma ca nu exista probe decât ca s-a urcat pe masina și atât. Curiosule dacă vrei te țin la curent cum au evoluat lucrurile poate mori de curiozitate.
O zi buna!!!!

3UGA a scris:

Deci o ardem cu gdpr in loc sa vedem adevarata problema: copilul s-a urcat oe masina si n-avea ce sa caute acolo.
Zgarieturile respective poate ies cu polish sau o mica reparatie la atelierul de cartier, dar la cum puneti problema, sper sa se duca in reprezentanta sa fie vopsita de rudele indeparate a lui Van Goch iar apoi sa va dea in judecata.
Eu nu pot suporta prostii si nesimtitii, mai precis pe cei lipsiti de empatie si respect fata de bunurile altuia si care arata un tupeu incredibil cand sunt prinsi.

timofteandreius a scris:

Bună seara.
Intrebari:

Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
timofteandreius, utilizator
Vedeți aici un punct de vedere exprimat de ANSPDPC cu privire la sistemele de supraveghere video instalate de asociațiile de proprietari. [ link extern ]
Bună ziua!
Nu u este chiar asa... Mie mi-a fost spartă casa... Politia plimbanduse pe strada cu imobilul spart la câteva case distanta a găsit montat un sistem de supraveghere video in incinta unei locuințe ... In speranța că va găsi un fir de care sa se lege a solicitat permisiunea pentru verificarea camerelor de filmat, însă sau lovit de un refuz categoric sub forma "permit accesul la vizualizarea camerelor video numai cu ordin judecătoresc, nu sunt obligat să pun la dispoziția poliției accesul la camerele de supraveghere fara ordin "
Vorbind cu polițaiul respectiv mi-a spus că legal într-adevăr nu are obligația de a oferi imaginile decât în scop propriu și cu ordin judecătoresc!

viorel55 a scris:

Pana la urma piticul/nepiticul a facut un act de vandalism si propietarii piticului trebuie sa plătească ! Nu am inteles cum statea mingea pe masina ? Daca omul facea plangere la politie, rezultatul era acelasi. Politistii ar fi cerut inregistratea. Cum reusim noi (si avocatii nostrii) sa interpretam o lege gen GDPR, este o alta poveste.

Da, dar celebrul "ordin judecătoresc" este de fapt o ordonanță de ridicare imagini, care se emite de organul de cercetare penală, adică polițistul care are în lucru dosarul respectiv.
Deci polițiștii respectivi nu puteau ridica imginile pe loc, dar în maxim 1 oră obțineau ordonanța de ridicare imagini. Proprietarul sistemului de supraveghere fiind obligat să pună la dispoziție imaginile în timpul specificat în ordonanță, fără să fie obligat să lase polițiștii în locuința sa pentru a vizualiza imaginile.
Totuși putea să-i lase să vizualizeze imaginile pentru ca aceștia să știe dacă imaginile surprinse de camere le sunt folositoare și/sau perioada pentru care aceștia să le solicite. Asltfel, dacă spargerea s-a întâmplat în perioada unui week-end, imaginile se vor solicita pentru perioada întregului week-end, de pe toate camerele video și să vezi atunci cum se zbate proprietarul sistemului video să găsească mediu extern pentru salvarea tuturor acelor filmări.

Alte discuții în legătură

Are dreptul politia rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe ... paul_sonea paul_sonea Are dreptul Politia Rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe o camera de pe domeniul public, fara ca eu sa fiu anuntat? E vorba de o atingere intre 2 masini ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere ... Victor din Apolodor Victor din Apolodor Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere si inregistrare, interioare si exterioare. Un colocatar (coproprietar) solicita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua acum cateva luni pe scara blocului apareau fel de fel ... Ruxandra B. Ruxandra B. Buna ziua Acum cateva luni pe scara blocului apareau fel de fel de gunoaie,servetele rupte etc. In urma solicitarii mai multor vecini, presedintele blocului, ... (vezi toată discuția)