avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor filmat urcându-se pe o mașină de către o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor filmat urcându-se pe o mașină de către o camera video montată în complex de locuințe: are dreptul asociația de proprietari să dea imaginile posesorului mașinii?

Bună seara.
Pe scurt piticul meu a fost filmat de o camera video instalata în complexul de locuințe de vizavi când s-a urcat pe o mașină după o minge.Proprietarul autoturismului m-a contactat apoi mi-a trimis filmarea cu piticul meu pe whatsapp.Am recunoscut fără echivoc ce s-a întâmplat și voi discuta ce avarii a pățit și care este prejudiciul.Din imagini nu se observa decât ca s-a urcat pe masina fără sa se vadă pe camera video urme de zgârieturi sau îndoituri de tabla pe auto.
Intrebari:
Imaginile video au fost date de către reprezentanții asociației de proprietari, locatarului din complex,care mi le-a trimis,fără sa existe sesizare la politie,este legal?
În complexul respectiv nu exista informări cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal prin sistem video,în ce scop se prelucreaza imaginile,durata de stocare a imaginilor,este legal fără informare?
Nu înțelegeți ca încerc sa ma sustrag,fapta piticului nu o contest,a existat și voi raspunde ptr asta.
Imaginile video cu minori pot circula asa de lejer oriunde și oricand fără un pic de responsabilitate din partea asociației?
Va mulțumesc și o părere pe viitor mi-ar fi de ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Stimabile, situatia este clar diferita de speta!!!
Cand scriem, scriem la obiect.
Ce lagatura intre un sistem de video-supraveghere monitorizat de un AP + membrul AP-ului si sistemul de video-supraveghere al particularului X de la numarul Y al strazii FundaturaluiZ care cica ar trebui sa furnizeze inregistrarile pt ca la numarul A al aceleias fundaturi s-a comis o infractiune?!?
In asfel de cazuri, bineanteles ca politia, pe simple presupuneri, nu va obtine inregistrari decat prin hotarare judecatoreasca!!!
De asta suntem in Rominica, ca sa presupunem ca, ca sa comparam incomparabilul si sa facem polemici inutile.
Atentie la exprimare, citez: "scop propriu", aceasta formula lexicala este nula si total contrara legii, chiar daca a fost utilizata de fortele de ordine!!!

Ordinele de acces la inregistrarile de video-supraveghere nu se dau pe presupuneri de tip intre Ierusalim si Constantinopol au avut loc lupte diferite in ultimele doua milenii.
Organul de ancheta trebui sa prezinte motive intemeiate in cererea emiterii ordinului!!!
Daca sistemul de video-supraveghere aprobat pastreaza in memorie inregistrarile numai 6 ore si ordinul este emis in ora a 7-tea si comunicat dupa 24 de ore, anchetatorul va trebui sa utilizeze hartia ordinului altfel!!!
Nu intra in obligatiile beneficiarilor de video-supraveghere pastrarea inregistrarilor pe un termen nelimitat.

alexutu88@gmail.com a scris:

Bună ziua!
Nu u este chiar asa... Mie mi-a fost spartă casa... Politia plimbanduse pe strada cu imobilul spart la câteva case distanta a găsit montat un sistem de supraveghere video in incinta unei locuințe ... In speranța că va găsi un fir de care sa se lege a solicitat permisiunea pentru verificarea camerelor de filmat, însă sau lovit de un refuz categoric sub forma "permit accesul la vizualizarea camerelor video numai cu ordin judecătoresc, nu sunt obligat să pun la dispoziția poliției accesul la camerele de supraveghere fara ordin "
Vorbind cu polițaiul respectiv mi-a spus că legal într-adevăr nu are obligația de a oferi imaginile decât în scop propriu și cu ordin judecătoresc!

viorel55 a scris:

Pana la urma piticul/nepiticul a facut un act de vandalism si propietarii piticului trebuie sa plătească ! Nu am inteles cum statea mingea pe masina ? Daca omul facea plangere la politie, rezultatul era acelasi. Politistii ar fi cerut inregistratea. Cum reusim noi (si avocatii nostrii) sa interpretam o lege gen GDPR, este o alta poveste.



Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Demos, utilizator
Nu inteleg tensiunile si frustrarea din discutia asta. Omul nu a zis ca vrea sa se sustraga de la plata daunelor. Chiar a scris in repetate randuri ca se achita de datorie. De ce ii tot dati in cap nu pricep. Si e vorba de un copil care a facut o boacana, nu e ISIS, nu e cazul sa exagerati asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul politia rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe ... paul_sonea paul_sonea Are dreptul Politia Rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe o camera de pe domeniul public, fara ca eu sa fiu anuntat? E vorba de o atingere intre 2 masini ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere ... Victor din Apolodor Victor din Apolodor Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere si inregistrare, interioare si exterioare. Un colocatar (coproprietar) solicita ... (vezi toată discuția)
Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa ... Simona radu Simona radu Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa monitorizeze mașină proprie sau trebuie autorizație și acordul cuiva? (vezi toată discuția)