avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:11, 17 Noiembrie 2019
Mulțumesc frumos !!
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru că legea actuală nu prevede nimic despre comisioanele bancare, eu, personal, consider că prin introducerea obligatorie a contului bancar în noua lege (art. 20 din Legea 196/2018), această cheltuială (comisioane bancare) ar trebui să fie suportată de toți proprietarii condominiului.
Comisionul bancar pentru administrarea contului bancar cine îl suportă?

Comisioanele bancare de orice fel, încasare/plăți reprezintă o cheltuială administrativă a asociației de proprietari.
Adunarea generală a proprietarilor, consider că poate să stabilească criteriile de recuperare a acestor cheltuieli, dacă nu sunt stabilite prin acordul de asociere.
Repartizarea se poate face pe cota-pate indiviză la toate apartamentele.

Multe asociații de proprietari au contul la CECBank - care percepe un comision pentru plățile încasate - dar în momentul acesta sunt multe alte bănci care oferă pachete foarte avantajoase (cu un comision mult mai mic sau chiar zero la plați/incasari - dar cu un cost mai mare al administrării contului).
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul Codrut delegatiile ajuta pentru eliminarea comisioanelor la ghiseu.(depunere numerar la ghiseul bancii CEC)
Delegatiile le face cel imputernicit pe cont presedinte sau administrator si da foaia delegatului care impreuna cu Cartea de identitate merge la banca si il trece pe lista.
La unele banci le ia semnatura digitala( cu pixul pe tableta)
Nu cred ca ar trebui sa decida adunarea ca nu pot face nimic delegatii decat depuneri domnul grecu. Ai acolo la formular si bifezi doar ce vrei sa faca si restul le anulezi.
Daca banca are comisionde incasare interbancare adica cand intra un transfer din alta banca nu are cum sa il scoata .


Dl Eduard
Comisionul de administrare cont si cel de card sunt platite de toti ca o cheltuiala comuna pe cota indiviza.

Comisionul rezultat in urma unei tranzactii individuale este individual.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
Am inteles !Mulțumesc frumos tuturor !!!
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-o societate normala nu se merge la administrator cu banii ca sa platim. Se fac plati prin banca. Societatea romana e o societate arhaica, inca bolnava cu tarele comunismului care dospeste bine mersi. Cum ar fi sa le facturez la firmele care imi platesc facturile prin banca comisioanele bancare?! Asociatia este o societate care se ocupa de administrarea unui imobil. Problema de 5 lei!

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)