avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:11, 17 Noiembrie 2019
5 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu există nici un serviciu intermediat de asociație, contul unic este obligatoriu prin art. 20 din lege.
2. Presupunând ca ar exista un serviciu, cf. alin.2 de la art. 87 ar trebui sa existe o factura care sa ateste acest serviciu, sau un act echivalent doveditor. Acesta nu exista.
3. Dacă tot nu ați priceput până acum ca nu exista nici un serviciu intermediat, explicați de ce un alt gen de contract de servicii bancare, cum e cel de contractare a unui împrumut e trecut de legiuitor la art. 85, adică la repartizarea cheltuielilor pe CPI.

Prin urmare e clar un abuz al vatafilor de asociație a considera acest comision bancar un serviciu făcut proprietarilor. Îmi permit asemenea "licență poetică" pentru ca eu consider aceasta interpretare abuziva, ilegala, o jignire adusa celor care-și plătesc prin transfer bancar întreținerea.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
latka, utilizator
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant e ca scrieți mult, fără rost, fără nici un temei juridic, pe un forum cu o așa tematica și vreți ca lumea sa va creadă.

Am explicat suficient de clar de ce nu e un serviciu individual.

Dacă postez mai multe răspunsuri e pentru ca unii ca dvs. au senzația ca dreptatea este doar a celor care scriu cât mai multe rânduri fara nici o legătura cu subiectul. Care e pur juridic. Nu povesti despre ce se întâmplă pe moșia unuia sau altuia.

w_v_w_v a scris:

Interesant este ca utilizatorul care a pus intrebarea a inteles si altii nu

Doar daca postati multe raspunsuri la rand nu convingeti pe nimeni.


4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.-Serviciul este efectuat de banca la solicitarea platitorului
2.- Exista extrasul de cont - prin care comisionul este tras de banca si care constituie document in baza caruia se fac inregistrarile in contabilitate.
3.-Contractarea unui imprumut daca se face, este in interesul tuturor proprietarilor
SSD Extern HP P600 1TB USB Type-C Black
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Nu mai spuneți?! Banca plătitorului e alta. Ordinul de plata îl da proprietarul băncii sale. Banca sa îi face un serviciu. Contul asociației este obligatoriu prin lege, deci nu i se face nici o favoare proprietarului. Asociația nu intermediază nimic.
2. Extrasul de cont nu este echivalentul unei facturi pentru vreun serviciu. E un act care se emite persoanei juridice Asociația X, contractantul ce atesta niște operațiuni bancare.
3. Și contul unic este tot în interesul tuturor proprietarilor. Chiar și celor care fizic nu locuiesc în proprietatea respectiva.

Mai studiati.

3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Extrasul de cont reprezinta un document recunoscut de orice instanta. Punct.
Celalti proprietari nu au primit nici un serviciu, de ce ar trebui sa platesca un comision in plus, numai pentru ca cineva si-a achitat obligatia proprie. Punct.

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)