avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparații al blocului nu mai există de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparații al blocului nu mai există de foarte mult timp, dar abia acum ne-am dat seama. Mai are rost să dăm în judecată pe cineva sau fapta s-a prescris?

După cît timp se prescrie furtul din (sau mare parte din) fondul de reparatii de către admistrator la un bloc de locuințe? Mai precis, de către administrator, dar sub semnătura președintelui, bineînțeles; se presupune. Cert este că reparatii nu s-au văzut, dar FR nu mai exista. Asta se petrece de 10-15 ani. Nimeni nu s-a interesat dintre proprietari, dar acum toți își dau seama că s-a furat. Mai are rost sa dam in judecata pe cineva, sau s-a prescris? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Manuela Rășină, administrator
ITM am dat doar ca exrmplu cum a rezolvat o sesizare scrisă instituția statului. Adică nu am primit nimic și nu le-a făcut nimic, că prima data se da un avertisment. Apoi le spune să se pună la punct cu actele.

latka a scris:

ITM este drobul dvs. de sare? Pai nu are nici o legătură, cu subiectul, cu legea, cu volatilizarea unor bani. Ei se ocupa cu legislația muncii.

Dacă e pe asa, aveți câmp liber de acțiune. Sfatul ar fi ca pe lingă dvs. sa mai depună și alții reclamația la primărie. O reclamație poate nu induce frică, dar mai multe da.

Îmi amintesc faptul de a fi contribuit asa la rezolvarea unor probleme tehnice și destituirea șefului de la furnizorul de energie electrică. Eram la un moment dat singurul cu reclamație, apoi am povestit unui vecin, el altuia și când au fost vreo 3-4 s-a făcut rapid și lucrarea și nu mai avem probleme de atunci. Inginerul respectiv a fost și dat afara, l-am găsit după un timp lucrând ca simplu proiectant, în altă parte.

Știu ca în România nu prea suntem obișnuiți a ne cere drepturile, ne uitam peste gard, poate altcineva, vreun vecin. Nu e o soluție, e o pierdere de timp sa credem ca altul ne rezolva problemele.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa existe un consiliu din minim 5 membrii ,ei pot sa convoace o sedinta,pot sa ceara lamuriri,pot sa destituie presedintele etc
Buna dimineața,

Noi suntem chiriași în Bloc, iar noi am constatat dispariția Fondului de reparații al blocului. Blocul are 128 de apartamente, unde fiecare apartament a plătit 30 de lei/luna* 7 ani, adică suma de 322.560 ron. Am strâns proprietarii de apartamente, le-am adus la cunoștință constatările mele și le-am deschis dosar penal (președintelui de bloc, cenzorului cât și Societății de contabilitate) Eu sunt Broker de asigurări și am constat la foarte multe blocuri aceasta meteahnă a conducerilor de Asociație de bloc. Ei sunt ajutați și susținuți chiar de către reprezentanți ai primăriilor de sector, deoarece aceștia cotizează. Acum a intrat Procuratura pe fir deoarece mai mulți locatari le-au făcut plângere penală pentru încălcarea Legii 196/2018, cât și pentru furt calificat și fals în acte și speram să rezolvăm aceasta situație.
Sugestia mea este să faceți întâi sesizare la autoritățiile locale (primăria de sector) și apoi plângere penală.
Multumesc. Se pare ca seamănă situațiile noastre. Știu că și la noi, este o " prietenie" strinsa dintre AP și primărie. Am cerut de multe ori cite un document, o factură, un devuz, un contract de munca sau un PV al AG si de doi ani nu am primit nimic. Dar cu prescrierea furtului după trei ani cum rămîne? Mai e o problema la noi, si anume ca nimeni, absolut nimeni nu se baga, fiecare din motivele lui, se merge pe ideea că ce a fost, a fost... A nu se merita sa piardă timpul și relația cu AP, fiecare are un interes sau ceva in neregula, modificări în casă, chiriași gălăgioși,.. etc... Nu cred că ar depune mărturie vreunul împotriva hoților. In 15 ani, la noi s-a volatilizat un FR de cca 150.000 lei. Proces penal, da, sint de acord, dar cum influențează prescrierea furtului după trei ani? Vă mulțumesc.

panaitcorneliu a scris:

Buna dimineața,

Noi suntem chiriași în Bloc, iar noi am constatat dispariția Fondului de reparații al blocului. Blocul are 128 de apartamente, unde fiecare apartament a plătit 30 de lei/luna* 7 ani, adică suma de 322.560 ron. Am strâns proprietarii de apartamente, le-am adus la cunoștință constatările mele și le-am deschis dosar penal (președintelui de bloc, cenzorului cât și Societății de contabilitate) Eu sunt Broker de asigurări și am constat la foarte multe blocuri aceasta meteahnă a conducerilor de Asociație de bloc. Ei sunt ajutați și susținuți chiar de către reprezentanți ai primăriilor de sector, deoarece aceștia cotizează. Acum a intrat Procuratura pe fir deoarece mai mulți locatari le-au făcut plângere penală pentru încălcarea Legii 196/2018, cât și pentru furt calificat și fals în acte și speram să rezolvăm aceasta situație.
Sugestia mea este să faceți întâi sesizare la autoritățiile locale (primăria de sector) și apoi plângere penală.

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin ... ComN ComN In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin banca. La afisarea urmatoarei liste am fost trecuta cu restanta si penalizare. Administratora ... (vezi toată discuția)