Multumesc. Se pare ca seamănă situațiile noastre. Știu că și la noi, este o " prietenie" strinsa dintre AP și primărie. Am cerut de multe ori cite un document, o factură, un devuz, un contract de munca sau un PV al AG si de doi ani nu am primit nimic. Dar cu prescrierea furtului după trei ani cum rămîne? Mai e o problema la noi, si anume ca nimeni, absolut nimeni nu se baga, fiecare din motivele lui, se merge pe ideea că ce a fost, a fost... A nu se merita sa piardă timpul și relația cu AP, fiecare are un interes sau ceva in neregula, modificări în casă, chiriași gălăgioși,.. etc... Nu cred că ar depune mărturie vreunul împotriva hoților. In 15 ani, la noi s-a volatilizat un FR de cca 150.000 lei. Proces penal, da, sint de acord, dar cum influențează prescrierea furtului după trei ani? Vă mulțumesc.
panaitcorneliu a scris:
Buna dimineața,
Noi suntem chiriași în Bloc, iar noi am constatat dispariția Fondului de reparații al blocului. Blocul are 128 de apartamente, unde fiecare apartament a plătit 30 de lei/luna* 7 ani, adică suma de 322.560 ron. Am strâns proprietarii de apartamente, le-am adus la cunoștință constatările mele și le-am deschis dosar penal (președintelui de bloc, cenzorului cât și Societății de contabilitate) Eu sunt Broker de asigurări și am constat la foarte multe blocuri aceasta meteahnă a conducerilor de Asociație de bloc. Ei sunt ajutați și susținuți chiar de către reprezentanți ai primăriilor de sector, deoarece aceștia cotizează. Acum a intrat Procuratura pe fir deoarece mai mulți locatari le-au făcut plângere penală pentru încălcarea Legii 196/2018, cât și pentru furt calificat și fals în acte și speram să rezolvăm aceasta situație.
Sugestia mea este să faceți întâi sesizare la autoritățiile locale (primăria de sector) și apoi plângere penală.