avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. Poate fi acest fapt motiv de divorț?

Soțul are o problemă psihică (maniaco-depresiv) Poate fi aceasta motiv de divorț?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Bejan , Avocat 17:36, 22 Septembrie 2020
Ma scuzați dar eu tot nu înțeleg cum îl puteam interna forțat cand el se vedea normal și noi eram cei " nebuni"
Am încercat să- i explic cu frumosul ca e schimbat și poate a făcut o depresie avand nevoie de tratament dar nu a înțeles scapand din ce în ce mai mult de sub control,trecand de la o stare la alta.Era cateodata nervos de îmi era și frica că ne ar putea face rau.Pana în ziua cand nu ne a mai cunoscut.Degeaba am încercat să explic la 2 echipaje de poliție în urma a celor ce facea ,că nu m au înteles.Cum puteam eu să l iau pe sus dacă nu m a susținut nimeni?
Liliana Gradinaru a scris:

Nu vad cum ar fi moral sa continnue o astfel de casatorie unde, e clar, e ignorat contractul casatoriei. Increderea, sprijinul reciproc nu mai exista, clar.
Sotii isi datoreaza respect, fidelitate, prijin moral, zice Codul civil la art. 309. Desrtul de morala legea, zic eu.

In privinta problemei ofiterului de politie, sincer, a procedat corect. Nu avea drept sa faca altfel. Familia face demersuti pentru punere sub interdictie sau obligare la tratament...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu intelege nimic din realitate, atunci il puneti sub interdictie. Sau divortati. Ordin de protectie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul poate interveni din cauza suferintei psihice pe care o prezinta sotul dumneavoastra, care face imposibila continuarea casatoriei.

Desfacerea casatoriei poate surveni din culpa comuna, daca instanta de judecata aprecieaza vina ambilor soti in deteriorarea iremediabila a casniciei.

Finalitatea este aceeasi: desfacerea casatoriei prin divort.

Daca, insa, la primul termen de judecata, ori pe parcursul procesului, sotul isi exprima acordul, in acest sens, instanta de judecata dispune desfacerea casatoriei prin acordul celor impricinati, hotararea fiind una definitiva.( aceasta este cea mai energica, cea mai eficienta si rapida varianta de desfacere a casatoriei prin divort ).

In ce priveste conduita defectuoasa manifestata de sotul dumneavoastra, aveti la indemana plangerile penale, precum si ordinul de protectie.

Succes!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
''din rațiuni de ordin moral căsătoria ar trebui să continue! '' ??? pai ingrijirea unui astfel de om trebuie facuta de organe de specialitate...ospicii, nu de un om normal! Nu e moral sa condamni un om sanatos sa-si iroseasca viata chinuindu-se cu un un bolnav ...si periculos!!! Divortul e solutia logica! O viata are omul sa si-o traiasca!!
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Vio10, utilizator
Multumesc frumos! Simt uneori că nu mai gandesc nici eu,dar avand un copil minor nu pot risca să i afectez copilaria.

Alte discuții în legătură

Obligarea la tratament medical Luci321 Luci321 O persoană într-o stare emoțională dificilă (persoană singură, în vârstă, divorțată recăsătorită cu copii și din prima căsătorie, nu doar din ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi ajut sotia? anonim2009 anonim2009 buna ziua in urma cu 1 saptamana pe 19- sotia mea - a fost luata cu acord sau fara nu stiu- de acasa si a mers la parinti. La acel moment eram plecat din ... (vezi toată discuția)
Casa de boli mintale alina81 alina81 Care este procedura sa trimiti un tata nebun la casa de boli mintale? Vorbesc serios. Cum se poate dovedi ca nu este in deplinatatea facultatilor sale mintale? ... (vezi toată discuția)