avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A apărut proiectul de modificare și de completare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă - [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: lucylucy60 , utilizator 13:09, 6 Octombrie 2022
Un mic citat din proiectul de modificare a legii:

"asociatia de proprietari poate incheia contracte cu structuri asociative ale asociatiei de proprietari pentru administrarea si intretinerea condominiilor".

Ce intelegeti de aici?
Ca vor fi și alte posibilități de administrare a condominiului. Nu e detaliat, dar presupun că noua formă a legii va lămuri termenul "structuri asociative".

In orice caz, o singură persoană pe acest post, în asociații mari și foarte mari e deja depășită de probleme.
Nu vedeti nicio fractura de logica in enunt? Nu vi se pare nimic aiurea in formularea aia?
Denumirea nu suna "bine" si nici nu e definit nicaieri ce sunt aceste "structuri asociative". In rest, astept ca si dvs. clarificari. Din punctul asta de vedere, al administrarii, eu nu vad ca un lucru rau faptul ca se cam renunta la ideea existentei unui administrator persoana fizica, format si controlat de primarie si trecerea spre administrare de catre persoane juridice specializate (si aceste "structuri asociative" care par a fi ceva asemanator). Se elimina cumva posibilitatea de a mai "folosi" fondurile asociatiilor de catre persoane fizice care dispar la un moment dat, ca tot va plingeati de cazurile de delapidare. Responsabilitatea unei entitati juridice e alta.

Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
latka, moderator
PRIMĂRIILE NU TREBUIESC EXCLUSE CA ȘI ORGANE DE CONTROL, DUPĂ CENZOR, CARE POATE FI DOAR LA CHEREMUL ȘEFILOR DE ASOCIAȚII, NU SĂ FIE ECHIDISTANT, SĂ SESIZEZE ȘI SĂ AFIȘEZE NEREGULILE CONSTATATE.

Alte discuții în legătură

Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii asociațiilor de proprietari tomasso tomasso Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 28 iulie 2020 Pozitia 21. Pl-x 53/2020 Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii ... (vezi toată discuția)