avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul mă amenință că îmi execută silit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. E corect așa ceva?

Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a amenințat ca o sa îmi pună sechestru pe toate bunurile din casa, nu numai pe cele ce aparțin mamei mele. Problema e ca nu mai am bonurile fiscale de la toată mobila pe care am cumpărat-o și nici de la toate electrocasnicele și el mi-a zis ca pune sechestru pe tot ce nu pot dovedi ca îmi aparține mie, deși nu e corect pentru ca sunt bunurile mele in casa mea. Adică dacă am lăsat-o sa locuiască la mine ca nu are unde sta, înseamnă ca ei îmi pot lua bunurile. Va rog sfatuitima și pe mine ce sa fac. Aștept răspunsul dumneavoastră
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 10:46, 19 Ianuarie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o chestie de procedura minora.

Chestia asta minora nu o are, cand o avea-o, poate intra in casa omului care nu e debitor..
Îți reamintesc că: "posesia prezumă proprietatea!"

Tocmai, posesia e si a proprietarului casei, si el foloseste acele bunuri.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


gi-jane2 a scris:

Este o chestie de procedura minora.

Chestia asta minora nu o are, cand o avea-o, poate intra in casa omului care nu e debitor..
Îți reamintesc că: "posesia prezumă proprietatea!"

Tocmai, posesia e si a proprietarului casei, si el foloseste acele bunuri.



Da, ai perfecta dreptate. Dar nu ști dacă o are sau nu. Presupui.
Executorul este un funcționar al statului. Obligația lui este aceea de a veni, suna la ușă, daca ii dai voie in casa, ok. Daca nu, revine cu încuviințarea instanței și cu poliția.
E simplu!

In afara de asta, am spus că nu este o soluție "refuzul" de a permite pătrunderea în viitor a executorului în apartament. Așa cum sugera un utilizator mai sus.

Și la a doua afirmație, da, ai dreptate iar, dar executorul nu va tine cont de așa ceva. Nu este nici obligatia lui și nici nu are dreptul să partajeze bunurile.
Cine se simte lezat in drepturi poate face contestație la executare.
In cazul de față, poate face intiatorul și mama lui.

Problema adevărata este, ca executorul mai face exces de zel, eufemistic vorbind.

Procedura este identica in toate statele europene.

In concluzie, repet ce am mai spus, sa contacteze cat mai urgent un avocat.
Asta este soluția cea mai eficienta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula contestatie la executare, daca apreciati ca executarea silita este nelegala si netemeinica, vizand bunuri mobile -proprietatea dumneavoastra.

Datoriile contractate de mama dvs. sunt proprii, prin urmare, aceasta raspune cu propriul patrimoniu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intelegi ca nu are nici un drept? A vrut doar sa va intimideze si sa va sperie, atat. Vi s-a spus mai sus sa contactati un avocat atunci cand primiti decizia finala de "a pune sechestru".
Faceti contract de comodat cu mama ca locuieste intr-un spatiu delimitat si faceti proces verbal cu bunurile dvs. pe care le poate doar folosi. Acceptati intrarea executorului in casa , doar in spatiul dat mamei in folosinta prin contractul de comodat, in rest incuati usaile, le spuneti ca nu u voie acolo. Din contractul de comodat reiese ca sunt bunurile dvs. si mama doar le foloseste gratuit.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
Epuree, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale! ajax227 ajax227 Buna! Detin cateva credite de nevoi personale (fara garantii).. Mentionez ca am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati. Nu am nimic pe numele meu, in ... (vezi toată discuția)