avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O țeavă a coloanei de apă s-a defectat la noi în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O țeavă a coloanei de apă s-a defectat la noi în baie și au fost inundați vecinii de dedesubt. Sunt obligată să plătesc integral zugrăvitul lor?

Bună ziua, locuim la et 3 din 4 si zilele trecute s-a desfăcut o țeavă în coloană de apa, la noi la baie. A curs apa si a pătat tavanul din baie la vecinii de la etajele inferioare. Am chemat urgent un instalator si a reparat. Azi a venit vecina de la parter sa imi spuna ca i-a rămas urât în baie si trebuie sa isi zugraveasca, având pretenția că eu sa plătesc pt lucrare. E corect asa? Sunt dispusă să contribui cu o sumă de bani, dar nu sa suport toata cheltuiala, dat fiind că nu am fost de vina cu nimic. Cum se poate proceda?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:44, 5 Noiembrie 2019
Am inteles, asta doream sa stiu. Dna a zis ca ma contacteaza cand vine zugrăvul că sa merg la ea sa vad si sa imi spuna costul......
Multumesc pt raspuns
Eu zic sa faceti constatarea acum, nu peste o saptamana...cine stie ce mai strica* doamna si o sa spuna ca si aceea a fost produsa tot de inundatie.
Acum depinde si daca aveti sau nu incredere in dumneaei...
La constatare sa fie prezent si presedintele de asociatie sau un membru al comitetului care sa si semneze Procesul verbal de constatare a daunelor.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Încă ceva...Dacă eu sunt obligată să îi fac baia, ea nu este obligată să plătească la acoperis? Se infiltreaza apa printr-un loc si la vecinul de la 4 îi intra apa cand ploua. E doar o chestiune de timp/circumstante pana cand ajunge la etajele inferioare. Trebuie facuta o izolare, dar cei de la parter si et 1 nu vor sa plateasca.....in ce conditii pot fi obligați să o facă?
Multumesc
In primul rand spuneti daca exista asociatie de proprietari sau nu?
Daca exista se aplica prevederile din legea 196/2018, daca nu...cele din Codul civil...
Astept rasp. pentru a va da* si articolele in cauza.
Da, exista asociație. Avem un administrator (care are mai multe blocuri în grija) si un președinte de bloc.

Ionut.ion a scris:

In primul rand spuneti daca exista asociatie de proprietari sau nu?
Daca exista se aplica prevederile din legea 196/2018, daca nu...cele din Codul civil...
Astept rasp. pentru a va da* si articolele in cauza.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ... Piciu Dumitru Piciu Dumitru Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)