avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă întrețin singură. Există cămine de bătrâni care acceptă un apartament în schimbul îngrijirii?

Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum vor, sa scoata bani de pe urma locuintei, proprietatea lor fiind din momentul in care ma accepta.
Am aproape 70 de ani si deja mi-e foarte greu sa ma intretin singura. Nu "de azi", dar va fi necesar sa fac in curand acest pas. Pensia mea este cu putin peste 1.000 lei. Nu as putea fi acceptata decat in caminele unde se contribuie cu 90% din pensie dar sunt 6-8 persoane in camera. As dori totusi ceva mai bun. Nu am mostenitori nici la care sa le las locuinta, dar nici care sa contribuie la intretinerea mea.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:02, 8 Septembrie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am ceva experiențe cu rude internate la azil și va informez ca in majoritatea cazurilor doar prezentările sunt spectaculoase și promisiunile de la început,Pe parcurs scad calitatea serviciilor,cresc preturile ,exista migrație de personal etc.Daca sunteti dispusă să faceti acest pas mergeți macar însoțită de un av atunci când incheiati actele la notar.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!Nu a ti specificat in ce zona sunteti?In Bucuresti de ex.exista camine private unde sunt conditiif.b.si chiar camine spitale,dar preturile incep de la 2500 lei.Sunt conditii bune,intradevar.Si aveti grija cu cine discutati aceasta problema,pentru ca se gasesc foarte multi ,,binevoitori”.Va doresc mult noroc si mai ales intelepciune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soacra mea este intr-un camin privat unde este ingrijita destul de slab pentru 1800 lei fara pampers si medicamente.are dementia senila si nu stir daca primeste hrana daca este schimbata la timp,iar apartinatirii au crept de vizita 3ore de trei ori pe saptamana.daca suntem nemultumiti suntem amenintati ca ne o da acasa..Asta inseamna caminul de batrani privat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Puteti incerca si la o manastire de maicute. Pe langa Bucuresti sunt cateva de acest gen. Acolo se poate sa gasiti si intelegere si ajutor mai ales daca aveti si pensie pentru a va putea intretine cat de cat. Oricum acolo mancarea si odihna va sunt asigurate. Daca se mai gaseste si o maicuta sa va ajute in caz de nevoie...cine stie. Poate fi o solutie.
Doresc o persoana sa se ocupe de mine. Dar... in limita banilor pe care ii am.
Nu cunosc varianta asistentei sociale. Ma puteti lamuri? Multumesc.


ligiasmeureanu a scris:
apartinatirii au crept de vizita 3ore de trei ori pe saptamana.

Intr-un camin? Fie el si privat. Cum sa fie limitate vizitele? Eu nu am pe nimeni, dar asta mi se pare o absurditate.


florina1967 a scris:

Buna ziua!Nu a ti specificat in ce zona sunteti?In Bucuresti de ex.exista camine private unde sunt conditiif.b.si chiar camine spitale,dar preturile incep de la 2500 lei.Sunt conditii bune,intradevar.Si aveti grija cu cine discutati aceasta problema,pentru ca se gasesc foarte multi ,,binevoitori”.Va doresc mult noroc si mai ales intelepciune!

Stiu, "binevoitori" sunt multi. La noi dau chiar si anunturi in ziare.
Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament pentru intretinere mttpsg mttpsg Buna ziua. Am o matusa care doreste sa imi cedeze apartamentul si s-o ajut pe perioada vietii, Nu vrea musai un contract de intertinere, dar eu cred ca asa ar ... (vezi toată discuția)
Legea 17/2000 mona m mona m Buna ziua daca sunt administrator la firma mea angajata cu jumatate de norma din 2015 pot sa cer ca cealalta jumatate sa fie platita din bugetul primariei pt ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 17/2000 kormi kormi Buna seara! Conform Legii 17/2000 Art. 5 Nevoile persoanelor varstnice aflate in situatia de pierdere totala sau partiala a autonomiei, care pot fi de ... (vezi toată discuția)