avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legalitatea "ghicitului in boabe" ....
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legalitatea "ghicitului in boabe" ....

Buna ziua,

recent, in timp ce citeam e-mailurile din contul gmail, am observat una din reclamele (google ads) din pagina care avea un titlu gen "Verifica: cat de mult vei trai?".

Am devenit curios sa vad despre ce este vorba si am accesat respectivul site: [ link extern ] /
(sper ca nu incalc regulile forumului prin includerea url-ului in textul mesajului).

Acesti domni ofera un "serviciu" foarte interesant, dupa ce completezi un chestionar de 30 de intrebari ti se va spune aproximativ cat vei trai.
Ce NU ti se spune (decat daca ai curiozitatea sa cauti link-ul regulament (scris foarte mic) sau daca observi coloana din dreapta paginii) este ca acest 'serviciu' nu este gratis, respectiv dupa ce ai completat chestionarul trebuie sa trimiti un sms la un nr. scurt (cu tariful de "doar" 3x2 EUR adica 6 EUR) pentru a vedea raspunsul.

Intrebarea mea este: CAT de legal (conform legii romanesti) este ce fac acesti "domni" (care nu se prezinta nici macar cu o adresa de contact, ce sa mai vorbesc de cod fiscal si alte informatii)? Este suficient sa scrii cu font de 3 pixeli: "termeni si conditii - daca ne-ai dat banii nu-i mai vezi" si esti acoperit in eventualitatea unor reclamatii ? Sau, in Romania e suficient sa scrii pe o factura "servicii - ghicit in boabe, suma X" si esti perfect legal?!

O alta curiozitate de-a mea, mai mica: domeniul dansilor este cumparat de la un registrar din polonia, iar serverul pe care este hostat site-ul pare sa fie hostat in germania, dar deoarece nu se prezinta dansii nu stim de ce natie sunt, se aplica sau nu legea romaneasca ?
(site-ul foloseste un nr. scurt sms, presupun ca o entitate juridica - srl/pfa - romeasca a trebuit sa incheie totusi un contract cu cei care ofera serviciul de plata prin sms)

Va multumesc anticipant.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
cobru, utilizator
Buna ziua
sunteti amabil sa imi explicati (pe scurt) de ce ati incadra activitatea site-ului la inselaciune? (avand sa zicem , certitudinea ca activitatea lor se desfasoara in Romania)
Nu indraznesc desigur sa va contrazic, pentru ca cel putin deocamdata nu ma pricep, doar ca nu prea imi e in clar de ce s-ar incadra acolo si sunt intrigata

"Nu uita că acest test special calculează numai data estimativă a morţii. Prin deciziile luate zi cu zi, tu singur eşti responsabil pentru timpul, care îţi rămâne. Înainte de începerea testului, citeşte regulamentul." de pe site

asta ma nelamureste pe mine
Va multumesc , o zi cat mai buna
Mergeti la politie si intrebati.
Eu ca avocat ii apar pe acesti oameni daca imi solicita serviciile si nicidecum nu ma intereseaza sa ii incriminez.
Eu nu fac astfel de teste.

Dar, daca as fi platit as cauta solutia in vederea obtinerii solutiei inverse.

avocat Claudiu Lascoschi
Deci pana si data este aproximativa. Pai este cu atat mai clar ca ei de fapt nici nu isi asuma vreo obligatie, ei isi cer doar drepturile.
De ce este inselaciune? pai tocmai prin,,prezentarea ca adevarata a unei fpte mincinoase". Ei asteapta plata, pentru ca mai apoi sa iti furnizeze odata aproximativa. Si asta arata intentia de a insela increderea. Sa platesti un serviciu , pentru ca sa afli ceva aproximativ. Si apoi, cand va sosi clipa aceea, cine ii va mai trage la raspundere daca daca data nu a fost destul de..apxomativa? Ei de fapt nu isi asuma nici macar o minima obligatie, ca dovada sta si urmatoarea prevedere: ,,Prin deciziile luate zi cu zi, tu singur eşti responsabil pentru timpul, care îţi rămâne..
Daca macar ar furniza o data certa sau cel putin sa specifica marja , cam cu cat timp inainte sau dupa data dezvaluita de ei?" macar omul ar putea sa intr-adevar sa ia decizii responsabile, asa incat sa scape cu viata ....
Daca ar fi vorba despre un serviciu gratuit , am putea sa o luam drept divertisment. Ori aici este vorba un act oneros .
Parerea mea este ca site-ul nu este atacabil dpdv legal. Am competat intrebarile si apoi trebuia sa trimit un sms pentru a obtine raspunsul; nu este clar ca asta presupune un cost? (Intrebarile sunt puse pe un site, sms-ul se trimite de pe un telefon mobil.) Daca vrei sa trimiti sms-ul poti vedea cat costa, e destul de vizibil.
eu as merge pe desfiintare pentru cauza imposibila

Alte discuții în legătură

pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Proces pentru inselatorie turboxxl turboxxl Buna ziua, Sunt web designer am o firma pe care desfasor activitatea de web design si web hosting.Pana aici nimic iesit din comun.Saptamana trecuta am avut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - am primit citație pentru înșelãciune și fals în înscrisuri ogn ogn Bună seara, Sunt urmărit penal pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, și v-asi ruga sa îmi răspundeți la câteva ... (vezi toată discuția)