avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Vizitare minor - pandemie coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Vizitare minor - pandemie coronavirus

Se poate suspenda programul de vizitare a minorului de către tata in situația actuală de pandemie, in condițiile in care acesta lucrează si ia contact zilnic cu zeci de persoane?

Am încercat pe cale amiabilă să il rog sa înțeleagă situația actuală și să recupereze ulterior orele de vizită, însă nu dorește. Dacă refuz sa il primesc spre binele copilului, încalc practic hotărârea judecătorească.
Menționez că suntem divorțați, domiciliul copilului este stabilit la mine (mama), având custodie comună si un program de vizită stabilit de instanță la momentul pronunțării divorțului.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
AdelaVas88, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 2 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere, pentru a se respecta drepturile celor implicati in aceasta situatie, programul.de.vizita ar trebui corelat în asa fel incat sa nu existe niciun risc pentru dvs. dar, în același timp să.fie respectate si drepturile celorlalți implicați în raportul juridic stabilit prin hotararea instanței.
In consecința, ar trebui ca minorul.sa stea cu el mai multe zile consecutiv ca sa acopere întreg programul lunar dar sa fie si testat copilul pentru a se ști sigur ca nu este infectat.
Ar trebui să va prezinte dovada testării si a faptului că în urma testării minorul este negativ.

In conditiile in care restricțiile de circulație vor înceta, el va avea dreptul de a veni la usa dvs. dacă asa scrie in hotărâre.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se vad zilnic pe whats up ,apel video.In masura in care e posibila testarea la cerere(cam greu) e o solutie.Multumesc frumos pt raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este singura solutie ca sa va protejați sănătatea.
In cazul.dvs. nu este o facultate ci o necesitate.
Probabil ca veti ajunge sa platiti fiecare jumatate din costul testului.

Depinde însă si cum vor evolua lucrurile în societate.
Dacă în mod inevitabil se va ajunge la infectarea întregii populații este posibil sa nu va fie de foarte mare ajutor aceste testări deoarece va veti putea infecta si din alte surse.
Aceasta ar putea deveni o problemă generala sociala si nu doar a dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de urgență? Anonim123ad Anonim123ad Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor mario2006 mario2006 Buna ziua, În 2018 am divorțat de fosta mea soție la notar, amiabil. La acel moment a fost întocmita o conventie notariala in care a fost precizata suma ... (vezi toată discuția)
Relații personale cu minor Anisharobert31 Anisharobert31 Bună ziua! Am un băiat de 14 ani care conform unei hotărâri judecătorești definitive trebuie să meargă la tatăl său două zile. Eu mai am un copil de ... (vezi toată discuția)