latka a scris:
flory_mr a scris:
nu știi nici măcar care e definiția Condominiului-blocului-imobilului-clădirii.
Asta-i cea mai buna gluma din ultima perioada si nu ma asteptam din partea unui avocat atat de serios. Hai sa vedem ce spune legea 196/2018 :
Art. 2
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
h)condominiu - imobil format din teren cu una sau mai multe constructii, in care exista cel putin 3 proprietati individuale reprezentate de locuinte si locuinte sau spatii cu alta destinatie, dupa caz, si cote-parti indivize de proprietate comuna;
Art. 3
(3)In sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:
a)cladiri cu mai multe locuinte sau spatii cu alta destinatie in care exista proprietati individuale si proprietati comune;
b)cladiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scari din cadrul cladirii multietajate in cazul in care se poate delimita proprietatea comuna;
c)un ansamblu rezidential format din locuinte si/sau constructii cu alta destinatie, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care exista proprietati comune si proprietati individuale.
Sunt sigur ca se potriveste perfect definitia cu ceea ce ati sustinut dvs. :))))
Exact cum am zis, interpretezi legile după „ureche” și prezinți doar ce-ți convine, numai că, din păcate, dacă ai fi student la Drept, ai lua nota 2, în special pentru faptul că tu confunzi Ansamblurile Rezidențiale care au apărut abia după anul 2000, numai că Legea nr. 196/2018 e făcută în special pentru blocurile normale, fără vile, fără bariere, fără paznici !!!
Am mai auzit pe unii cu alte argumente puerile, dar ceea ce ai bolduit mă uimește, știind că e cineva care ar pierde procese „cu brio” dacă ar spune că o Asociație de Proprietari obișnuită se poate compara cu un Ansamblu Rezidențial cu vile, care au proprietăți comune, nu ca în blocurile noastre, construite chiar în 1964.
MAI BINE LASĂ TEORIA, ȘI CITEȘTE AICI, REFERITOR LA FAPTUL CĂ O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI=UN BLOC=O CLĂDIRE=UN CONDOMINIU=UN IMOBIL, conform definițiilor legale, existente chiar din 1996.
Ia zi, ce înțelegi din aceste articole, nu cumva o Asociație trebuia înființată DOAR PENTRU O SINGURĂ CLĂDIRE (pentru un singur bloc, Condominiu, imobil) CARE SĂ AIBĂ PĂRȚI, PROPRIETĂȚI ȘI BRANȘAMENTE COMUNE, LEGATE ÎNTRE ELE (nu știu cum ar fi posibil să aibă 9 blocuri proprietăți și conducte comune !):
☛ H.G. nr. 1588/2007 art. 2. - (1) În scopul reprezentării şi susţinerii intereselor comune ale proprietarilor, legate de folosirea bunurilor aflate în Proprietate Comună Indiviză DIN CLĂDIREA CE ALCĂTUIEȘTE UN CONDOMINIU, proprietarii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se pot constitui în Asociaţii de Proprietari.
(2) Asociaţia de Proprietari este forma de asociere autonomă, de organizare şi de reprezentare a intereselor comune A MAJORITĂȚII PROPRIETARILOR UNUI CONDOMINIU (...) ÎNFIINȚATĂ ÎN CONDIȚIILE PREVĂZUTE DE LEGE.
♦ Legea nr. 230/2007 art. 5. - (1) Asociația de Proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin 1/2 + 1 din numărul proprietarilor (...) DIN CADRUL UNEI CLĂDIRI. Acordul se consemnează într-un Tabel Nominal, anexă la Acordul de Asociere. ☛
[ link extern ]
Legea nr. 230/2007 art. 4. - (1) Asociația de Proprietari ARE DREPT SCOP ADMINISTRAREA ȘI GESTIONAREA PROPRIETĂȚII COMUNE, care, pe lângă drepturi, impune și obligaţii pentru toţi proprietarii.
Legea nr. 196/2018.
* SECȚIUNEA 1 - Procedura de înființare și înregistrare a Asociațiilor de Proprietari.
Art. 11. (1) Asociaţia de Proprietari este forma juridică de organizare şi de reprezentare a INTERESELOR COMUNE ale proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU, cu personalitate juridică, ÎNFIINȚATĂ ÎN CONDIȚIILE PREZENTEI LEGI, CARE ARE CA SCOP ADMINISTRAREA, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea
PROPRIETĂȚII COMUNE, menţinerea în stare bună
A IMOBILULUI, RESPECTAREA DREPTURILOR şi asumarea obligaţiilor de CĂTRE TOȚI PROPRIETARII. ☛ NOTĂ: Citind acest alineat, observăm că Asociația de Proprietari e o persoană juridică cu rol de organizare și DE REPREZENTARE A INTERESELOR COMUNE ALE ORICĂRUI PROPRIETAR (458 de proprietari sunt în A.P.71 Brăila) DINTR-UN CONDOMINIU (la A.P.71 avem 9 blocuri, adică 9 Condominii separate, conform Legii nr. 196/2018), și astfel avem dovada explicită că O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI SE POATE ÎNFIINȚA LEGAL DOAR PENTRU UN CONDOMINIU (pentru un bloc, o clădire), nu pentru mai multe, deoarece nu avem conducte comune între cele 9 blocuri ale A.P.71 ! Acest articol 11 alineatul 1 arată clar că orice Asociație de Proprietari funcționează ilegal dacă „nu a fost înființată conform Legii 196/2018”, aceasta având ca scop principal „RESPECTAREA DREPTURILOR TUTUROR PROPRIETARILOR”. DACĂ S-A ÎNCĂLCAT SCOPUL A.P.71, ACEASTA SE POATE DIZOLVA DE FAPT ȘI DE DREPT, CONFORM ARTICOLULUI 245 DIN NOUL COD CIVIL.
(2) Consecinţele ne-luării măsurilor de organizare şi funcţionare privind administrarea şi gestiunea PROPRIETĂȚII COMUNE sunt în răspunderea juridică (...) A REPREZENTANȚILOR PROPRIETARILOR ASOCIAȚIEI.
☛ NOTĂ: ACTELE CONSTITUTIVE (Acordul de Asociere și Statutul) ALE A.P.71 BRĂILA SUNT CADUCE, ȘTIIND CĂ SUNT ACELEAȘI, ÎNTOCMITE ACUM 23 DE ANI (23.12.1997), ACESTEA NE-FIIND ACTUALIZATE ȘI LEGALIZATE LA JUDECĂTORIA BRĂILA, conform Legii nr. 196/2018, art. 104 alin. 2 și a art. 57 litera o, coroborate cu art. 17 alin. 2, 3, 7, 8 și 9, cu art. 19, 21, 47, 48, 53-66, 76, 105 și cu art. 107 litera c, art. 102 (plus art. 3, 11, 12 și 13, privitoare la constituirea Asociației doar pentru un Condominiu - pentru un bloc, pentru o clădire care să aibă proprietăți comune legate între ele), etc. Astfel avem dovezi ale faptului că A.P.71 funcționează total ilegal, deoarece are ca membri actuali oficiali ... foști proprietari membri care sunt demult decedați sau alții ne-proprietari, care și-au vândut demult proprietățile !
Art. 12. PENTRU REALIZAREA SCOPULUI menţionat la art. 11 alin. (1), ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI ÎNFIINȚATĂ ÎN CONDIȚIILE PREZENTEI LEGI dobândeşte drepturi şi îşi asumă obligaţii faţă de terţi, în ceea ce priveşte ADMINISTRAREA CONDOMINIULUI.
Art. 13. - (1) Asociația de Proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin 1/2 + 1 din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU (acordul proprietarilor dintr-un singur BLOC sau IMOBIL).
(2) În Condominiile cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui Asociații de Proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condițiile în care
POATE FI DELIMITATĂ PROPRIETATEA COMUNĂ aferentă tronsoanelor sau scărilor şi în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson.
☛ NOTĂ REMY: A.P.71 din Brăila trebuia dizolvată încă de la înființarea ei ilegală pe 23.12.1997), știind că e(ra) formată din 9 blocuri și 28 de scări, ce nu pot avea proprietăți (conducte) comune pentru a se fi înființat pe data de 23.12.1997 la Judecătoria Brăila ca și un Condominiu unic (trebuia să fie minim 9 Condominii, fiecare cu proprietăți comune), această falsă Persoană Juridică funcționând total ilegal și azi, conform legilor în vigoare.
* Astfel, A.P.71 din Brăila funcționează ilegal prin existența celor 9 blocuri constituite pe 23.12.1997 la Judecătoria Brăila ca și un Condominiu unic, deoarece a fost compromisă și legalitatea calculului COTEI-PĂRȚI INDIVIZE, știind că aceasta trebuia calculată pentru fiecare Condominiu în parte (să aibă părți, proprietăți și branșamente comune), nu pentru toate cele 9 blocuri, care nu pot fi definite ca fiind un Condominiu unic, așa cum funcționează ilegal și în 2020 această falsă persoană juridică numită A.P.71 Brăila !