avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool in sange 2,02
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool in sange 2,02

prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la dosar caracterizari, contracte de munca, certificat nastere copil, certificat casatorie .
Cel mai recent răspuns: bebe.pescaru@yahoo.com , utilizator 21:15, 18 Martie 2021


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Cu o aparare eficenta, este posibil sa obtineti o solutie de condamnare la amenda penala.
Trebuie sa stiti ca permisul se anuleaza in cazul acestei solutii.



Care ar fi o pedeapsa care nu implica abularea permisului ??? Multumesc !!!
Permisul vi se restituie in cazul unei solutii de achitare, renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.
Multumesc,

Dumneavoastra cam ce pedeapsa vedeti la speta mea ??? Fara antecedente , caracterizari la dosar , gasit stationat si recunoscand in totalitate fapta , mentionez ca m-am urcat la volan deoarece urma sa ajung l;a tatal meu bolnav, care era cazut langa pat pentru al ajuta sa se ridice , ca dovada depun la dosar si actele medicale ale tatalui care dovedesc starea lui de sanatate si faptul ca acesta are probleme in a sta in picioare !!! ACESTA ESTE PURUL ADEVAR !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Instanta de judecata va individualiza pedeapsa in functie de circumstantele personale si reale.

Va poate fi aplicata o amenda penala, insa permisul de conducere va fi anulat , in mod obligatorie.(exista posibilitatea redobandirii in termen de 1 an , de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ).

Instanta de judecata poate dispune suspendarea sub supraveghere, conform art . 91 din Codul penal, permisul va fi anulat, iar redobandirea acestuia poate sa aiba loc in termen de 1 an , termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Alcoolemia este una ridicata.

Poate fi dispusa amanarea aplicarii pedepei, conform art. 83 din Codul penal, institutie care nu atrage anularea permisului de conducere.

Din aceasta institutie nu rezulta interdictii, decaderi, ori incapacitati ce rezulta, in mod firesc , dintr-o condamnare.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Cam pana la 1.4 maxim 1..5 alcolemie se mai da cu amanarea aplicării pedepsei.. la tine la 2.2 cam greu. Da..doamne ajuta

sebseb a scris:

prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la dosar caracterizari, contracte de munca, certificat nastere copil, certificat casatorie .

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru ... lau4rally lau4rally Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)