Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pai , variantele pe care le-ati dat azi - ca singurele reale - au fost : testare mai intensa sau lockdown total . E adevarat ? De lockdown autoritatile nu prea vor sa auda , ca atunci chiar murim de foame . Ramane testarea . Ei , asta eu nu o prea vad cum , practic , se poate face . Prima data , treaba ca ar putea contribui firmele , cred ca glumiti . Sa faca donatii statului , sau cum ? Nu pot fi silite , si nici n-o vor face , decat sa se instituie o taxa , atunci nu ar avea incotro , doar ca guvernantii s-au angajat solemn sa NU cresca fiscalitatea . Si nu o vor face . La usa supermarketurilor , de unde asiguri personal medical in 2 schimburi , 7 din 7 ? ca nu au personal destul in spitale , sau pentru centrele de vaccinare ( sunt centre care nu pot fi deschise , cu toate ca au fost utilate cu bani grei , pentru ca nu se gaseste personal dispus sa munceasca acolo ) . Daca nu ai personal medical , credeti ca oamenii se vor lasa sondati in nas de fitecine ? ma indoiesc . La scoli ( acolo unde au marele noroc sa aiba macar o asistenta ) , s-au impotrivit parintii . Pe urma , ce faci cu un testat pozitiv ? doar sa nu-i permiti accesul in magazin , altceva nimic , nu-l poti raporta la DSP , ca nu-i cunosti identitatea si nu ai dreptul sa-l legitimezi . Nici in companii nu stiu ce s-ar putea face , stimatul BX spunea ca au fost salariati care s-au judecat cu angajatorii pentru ca au fost obligati sa se testeze , si au castigat . Poate s-ar putea deschide centre de testare unde sa se mearga voluntar , dar nu stiu cati ar merge ... Am auzit si din alte surse ( nu doar din familie ) ca oamenii se feresc cat pot sa se afle la job ca sunt infectati ( eu am inteles de ce , cu toate ca e total contraindicat , dar e un fapt ) . Se testeaza singuri - e 30-40 lei un test la orice farmacie , si , daca au un fir de constiinta ( si pot ) nu merg la munca 14 zile . Dar , daca nu au simptome prea vizibile sau deloc , tare ma tem ca nu fac nimic , isi vad de job si tac chitic . Asta a fost si ideea ( fixa , as zice ) a prof. Chereches , sa extindem testarea ( nu a spus niciodata cum ) si comunicarea eficienta - zicea - dar nici aici nu au fost amanunte . Comunicatori au fost de s-au saturat oamenii sa-i auda - guvernanti , alti politicieni , artisti , sportivi , medici , vedete de toata mana , ziaristi , s.a.m.d. Asa ca , nu-mi dau seama daca a fost o pierdere prea mare pentru Ministerul Sanatatii aceasta demisie din functia de consilier . Si inca un amanunt important , testele rapide indica prezenta virusului NUMAI daca esti in varful infectiei , deci o zi - doua , altfel rezultatul este negativ ( acele rezultate fals-negative ) , de aceea si la spitale se fac doar pentru triajul pacientilor , si se iau ca sigure doar cele pozitive . PS. Daca-mi permiteti o sugestie , dvs. nu sunteti un no-name , nu v-ar tenta sa va oferiti serviciile sa consiliati ministerul pe strategii ? dar - va avertizez - postul vacantat e onorific...