avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru participantii la discutii

@ Interventie moderator
Titlul acestui topic este :
COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Forumul Avocatnet este dedicat discuţiilor pe teme juridice, fiscale și de afaceri. Dacă doriti să va integrati în această comunitate, sunteti rugati să parcurgeti Regulamentul Forumului Avocatnet.ro pentru a nu avea nici voi și nici noi neplăceri de vreun fel în viitor.
www.avocatnet.ro/forum/main/...

De la bun început trebuie să lămurim un principiu: din momentul în care ati tastat adresa site-ului, ati intrat pe o proprietate privată pe care gazda are dreptul de a și-o administra după cum crede de cuviinţă.

De asemenea, mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

Identificarea unor persoane fizice sau juridice în titlul topicului sau în mesajele postate nu este de dorit. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.
Atata timp cât cu o zi mai înainte de Marea Relaxare am menționat despre infectari certe în context precis consider ca are legatura cu acest topic.Era normal.sa fac si o mențiune precis determinata tocmai pentru a nu se șterge mesajul pe motiv ca ar fi fost considerat un mesaj nedeterminat în precizare concreta.
Mulți cred ca nu mai exista decât un risc scăzut de infectare ceea ce este fals.
Marea Relaxare corelează ceea ce era necesar a fi făcut cu realitatea concreta actuală,
Eliminarea portului măștii de protecție pe strada nu înseamnă decât acest lucru și nimic mai mult.

Deci, trebuie atenție în continuare și este bine de știut acest lucru de oameni.
Este un aspect deosebit de important de semnalat ca o persoana s-a infectat cu o zi mai înainte de Marea Relaxare.

De asemenea, ceea ce se întâmplă în întreaga lume este deosebit de important pentru România.
Daca apar noi variante ale virusului rezistente la vaccin va dura 6 luni pana la adaptarea vaccinului actual ceea ce ar însemna restrictii ca pana astăzi, ziua Marii Relaxări.
Cu alte cuvinte, o putem lua oricând de la capăt dacă vaccinul nu va face fata unor noi variante ale noului coronavirus.

Și nu România ar fi vinovată de asa ceva intrucat în România vaccinarea merge foarte bine și va continua în același ritm pana vom.atinge 80% populație vaccinată, în opinia mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Offtopic

Daca intelegeti sa nu respectati Regulamentul acestui Forum sau dacă vreuna din acele reguli nu coincide cu principiile dvs la care nu puteţi renunţa, sunteti invitat să renuntaţi la frecventarea forumului, eventual să-l frecventati doar citindu-l și fără a interveni în nici un fel.

Încălcarea Regulamentului se sancţionează în prima fază cu avertisment, care va fi public și se va posta de către administratori / moderatori în secţiunea de anunţuri oficiale a forumului. Avertismentul va fi comunicat prin mesaj privat utilizatorului în cauza de către administratorul / moderatorul secţiunii unde a fost constatat comportamentul nepotrivit, pentru a-i da ocazia să îşi schimbe exprimarea sau comportamentul care a dus la aplicarea sancţiunii.

În caz de nerespectare a avertismentului, utilizatorul în cauza va fi banat temporar sau definitiv.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
D-le Claudiu, daca se intampla sa cu tuplina noua, ajungem sa fie necesar sezonier vaccinul. Diferenta va fi ca daca pana acum cantiatea necesra pentru gripe era una oarecum usor de obtinut si administrat, la o cantitate cu tinta de acoperire 70% sau cat s-o considera necesar vor exista multe probleme: costuri, logistica, acceptanta, etc. Deci viitorul il vad cam sumbru din acest punct de vedere.
Incet, incet dincolo de tratamente si vaccinuri se va ajunge si la o intelegere (si, de ce nu, la o remediere) mai profunda a mecanismelor prin care putem obtine un raspuns imun mai bun, impotriva Sars-Cov-2 si altor agenti patogeni :
[ link extern ]

Pina la urma si genul asta de cercetare duce la obtinerea unor metode de a reduce infectarea.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)