avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare la teava de gaz a vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare la teava de gaz a vecinului

Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ?

:offtopic: Va rog sa nu scrieti numai cu majuscule, in internet asta inseamna a tipa. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Domnule @adriantot, situatiile difera de la asociatii la asociatii. Dv. aveti oameni care au vrut sa contribuie la investitie. Eu nu am avut si e normal sa gandesc asa, pentru ca, daca doar unul sau doi prop. vor sa se branseze la teava, impartim cheltuiala initiala in doi sau trei. Nu este gresita gandirea dv., in ceea ce priveste situatia din asociatia din care faceti parte. Eu doar am spus ca ganditi gresit in privinta situatiei din asociatia mea, dar este scuzabil, pentru ca de fapt dv. nu stiti cum stau lucrurile aici.

Imi pare rau, daca ati inteles ca eu nu am incercat sa ii lamuresc pe prop. sa contibuie corect, cinstit si legal la costul instalatiei de gaz, cu toate ca am spus ca eu pun actele pe masa si nu iau nici un leu peste ce am platit eu.

Cred ca am ajuns la o varsta, cand pot spune ca sunt destul de coapta pentru a face rationamente corecte si a ma exprima civilizat, ceea ce nu pot spune despre altii care posteaza pe acest forum. Am observat ca pe forumuri, in general, cand ai o alta parere fata de altii, esti luat un pic pe sus (ca sa ma exprim la modul frumos). Am ceva timp de cand sunt inscrisa pe forum, dar o perioada foarte mare am renuntat de a mai posta, tocmai din cauza acestor...hai sa le zicem, contraziceri. Fiecare om are modul lui de a gandi si de a vedea lucrurile. Acu' nu suntem obligati sa acceptam tot ce scrie fiecare, dar necunoscand situatia de la fata locului, cred ca trebuie sa fim mai ponderati si sa vedem (intrebam), de ce gandeste asa si sa nu enuntam ideea cum ca: eu am dreptate si tu nu. In consecinta, fondul problemei difera de la asociatie la asociatie, asa cum am spus mai sus.

Va doresc numai bine si sarbatori fericite.
important este ca se aplica legea in functie de cum se vede in asociatia respectiva.
Va doresc numai bine si sarbatori fericite.
Nu te poti lega fara acordul vecinilor,pt ca cei de la eon gaz pt. ca sa-ti dea cota de gaz (si sa vina facturi pe numele tau) cer tabelul cu semnatura vecinilor proprietari de teava de gaz
Unde scrie ca reteaua facuta pe banii consumatorilor, dupa 5 ani va trece in proprietatea EON ?

Apare undeva asta in mod oficial ? Am auzit si eu de asa ceva , dar oficial, unde ii specificat ? Unde gasesc asta, sa le arat vecinilor mei , ca, chiar daca conducta ramane pe drumul lor privat, dupa 5 ani, va intra in patrimoniul EON-ului ?
Buna ziua,

In cazul unei bransari la teava de gaze a scarii unde locuiesc (4 aparatamente sunt pe coloana, eu al 5lea), va rog sa imi spuneti:
- ce acte trebuie sa solicit locatarilor care sunt proprietari de gaze atunci cand doresc sa le dau cota parte?
- exista o chitanta de mana tip de care sa ma pot folosi atunci cand le platesc cota parte?
- ce cota parte se da de obicei? 2 apartamente mi-au cerut cate 400 euro spunand ca asta e pretul actual si ca nu conteaza cat a costat bransarea initiala
- din 4 apartamente, unul a semnat acordul fara sa imi ceara despagubire, un apartament este nelocuit si nu se stie nimic, iar 2 apartamente imi solicita cate 400 euro. Ce pot sa fac in aceaata situație?
- unde se poate verifica contractul de bransare initial si costurile aferente?
- fiecare este indreptatit sa ceara oricat doreste?

Va multumesc mult pentru suport!

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini? Moldovan Liviu28 Moldovan Liviu28 Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la ... (vezi toată discuția)