avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată

Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă fata de vreo 6 ori, menționez ca la tachinarile prietenilor comuni. I-am dat voie sa vină gândind ca nu e ok sa privez fata de timpul petrecut cu tatăl, dar acesta nu ma ajutat cu mai nimic pentru creșterea fetei(mai nimic adică 5 cutii de lapte praf, 6 baxuri de pampersi și 4 pachete de servelete umede). Am decis ca trebuie să mă opresc pentru ca nu fac altceva decât sa înrăutățesc situația mea și a fetiței care îl uită pana următoarea dată când vine și chiar fuge de el. Acesta e trecut în certificatul fetei, a recunoscut-o. Dar eu nu vreau sa mai aibă de a face cu noi. Refuz pensia alimentară, știind ca acesta oricum nu o va da. Vreau sa trec fata pe numele meu. Ce pot face?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună.. Am fost si eu in aceeasi situatie ca dumneavoastra. Sa vina cand vrea, sa ma ajute financiar cum vrea, sa faca cam ce vrea, dar nu in folosul copilului.
Am divorțat si instanta a stabilit o pensie alimentara plus un program de vizita pe care nu l-a respectat ( venea de 2 ori pe an ).
Daca nu veti da in judecata tatăl pentru custodia copilului lucrurile vor fi mai dificile la grădiniță, școala etc. Unde este nevoie de acordul ambilor părinți.
Copilul are nevoie din punct de vedere psihologic si emotional de ambii părinți,
Atunci când își va găsi pe cineva domnul vizitele vor faci mult mai rare, daca nu inexistente si nu va fi nevoie sa il decadeti din drepturi.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
opreanlaura, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti sa treceti fata "pe numele dumneavoastra" (adica sa il radiati pe domnu' din certificatul de nastere).
Puteti insa sa incercati sa obtinei custodie unica - consultati un avocat pentru detalii si stabilirea unei strategii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea părintească unică rezolvă problema acordului tatălui pentru anumite probleme legate de minor, dar nu şterge dreptul la relaţii cu minorul , drept care creează obligaţii mamei, în sensul de a asigura prezenţa copilului pentru program, pe tot intervalul stabilit de instanţă, chiar dacă domnul nu se prezintă la program. În rest, tatăl are tot dreptul săse intereseze de copil la şcoală, la medic, la activităţile extracuriculare ale copilului, trebuie să-şi dea acordul pentru adopţia copilului sau pentru schimbarea numelui.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sistemul permite ci dumneavoastră ați permis când ați decis sa faceți un copil cu o lepra. Nici un sistem, oricât de bun și de complet ar fi el nu ne poată apară pe noi sau pe copii noștri de consecințele proastelor alegeri.
Nu sistemul e de vina pentru situația în care va aflați.
Aveți și dumneavoastră niște pârghii pentru a apară binele copilului dumneavoastră. Cereți în instanta pensie alimentara, executați silit dacă nu o plătește, dacă nu vine la programul de legături personale cereți 8n instanta modificarea lui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, lucrurile nu se rezolvă mereu așa cum vrem și, mai ales, atât de repede și de simplu cum ne imaginăm noi.
Un copil reprezintă o responsabilitate, ambii părinți având și drepturi și obligații.
Dacă tatăl copilului nu își exercita cum considerați dvs ca e normal dreptul de a fi tată, atunci singura variantă, asa cum deja ați fost informată, este să apelați la instanța de judecată.
Trageți pârghiile la care aveți acces pentru binele copilului dvs.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului din afara căsătoriei Laurapopescu56 Laurapopescu56 Am o fetita de un an si 6 luni a rezultat in urma unei relatii neoficial. La naștere fata a fost trecuta pe numele lui. Ne-am despărțit cand fata avea 10 ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)