avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede ...

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede sprijin financiar de 2500 lei pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca in perioada starii de urgenta. Este valabil si pentru angajatii care au lucrat in regim de "lucru la domiciliu", care este putin diferit de telemunca? Daca nu, de ce credeti ca s-a introdus aceasta limitare in OUG, cine ar fi beneficiarii principali, poate multinationalele au in contractul angajatilor telemunca? Sau e posibil sa fie lamurita aceasta scapare in normele de aplicare de la Min. Muncii care vor aparea in termen de 10 zile de la OUG? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina.ciornei , utilizator 12:14, 16 Septembrie 2020
Eu îmi mențin opinia - depuneți oricum dosarul cu toate cele necesare și vedeți ce va spune autoritatea. În funcție de răspuns, dacă vă este nefavorabil, putem discuta șansele atacării actului respectiv în instanță.
Telemunca se poate utiliza pentru toate societatile, ... unde ati citit dvs ca este numai pentru firmele mari ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Era vorba de Ordonanta in cauza, care presupune ca in perioada Starii de Urgenta sa ai deja implementata telemunca, e complicat sa o faci peste noapte. Si am spus ca, in general, firmele IT multinationale aveau aceste contracte de munca cu telemunca in ele. Si ca sa intelegeti si mai bine ideea, este foarte probabil ca primele dosare depuse pentru decontarea a cate 2500 lei/angajat sa fie depuse de cateva multinationale cu niste sute/mii de angajati/firma, deci cel mai probabil celelalte multe firme mici cu cativa angajati nu vor mai prinde fonduri - asta e una din probleme.
Si a 2-a este ca s-a facut discriminare, cum spunea si dna avocat de mai sus, intre "telemunca" si "munca la domiciliu", si nu se specifica nicaieri care e motivul.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
icealin, utilizator
1. Sunt si cunosc firme mici care au depus astfel de dosare si care au utilizat telemunca inca din starea de urgenta ... presupuneri sau supozitii putem face la nesfarsit.

2. Normele de aplicare nu pot adauga la lege.....prin urmare, nu se poate mentiona "munca la domiciliu" daca in lege nu apare.

3. In opinia mea, nu este o discriminare faptul ca , legiuitorul a decis sa acorde un sprijin financiar pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, nu si altor forme de activitate desfasurate in baza unui c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Ca sunt si firme mici nu inseamna ca reprezinta majoritatea (ca nr. total de angajati de ex.). Dosare nu ar fi trebuit sa depuna pana nu sunt in vigoare normele de aplicare (deocamdata sunt doar in discutie si nu au fost publicate in MO).
3. Si de ce nu este discriminare? Ceilalti care au lucrat de acasa legal nu au si ei dreptul sa fie ajutati financiar?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
icealin, utilizator

Alte discuții în legătură

Telemunca mopy mopy de la inceputul starii de urgenta, printr-o decizie a conducerii, s-a trecut la munca in regim de telemunca. toti angajatii au lucrat de-acasa. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Sprijin 2500 lei pentru telesalariati part time feliciaND feliciaND Buna ziua, Intrucat s-a publicat legea 282/2020 privind extinderea sprijinului de 2500 lei/telesariat si pentru perioada starii de alerta, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Oug 132/2020 andreea.anghel1 andreea.anghel1 Buna ziua, Am o intrebare referitor la ajutorul de la stat conform OUG 132/2020 in valoare de 2500 Ron. De ex: Intr-o companie angajatii lucreaza in regim ... (vezi toată discuția)