avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacul uni caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacul uni caine

Buna ziua,

O persoana intra in curtea unei case, deschizand poarta, care nu era blocata, iar proprietarii nu sunt prin preajma. Face cativa pasi in interiorul curtii si este atacata de cainele proprietarilor casei. Persoana este muscata de caine si in lupta cu cainele cade , se loveste la cap si moare. Va rog sa imi spuneti cine este raspunzator in fata legii de moartea persoanei. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
turdeanu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, putem să ne imaginăm tot felul de situații. Iată două cazuri ciudate, de pe un site american de sentințe ciudate:

1. Un hoț a ridicat pe cric automobilul, roata din spate dreapta, tocmai scoate roata când proprietarul pune în mișcare mașina și-i calcă mâna. Șoferul este pedepsit că nu s-a asigurat înainte de a pune mașina în mișcare. Evident, hoțul nu este absolvit de tentativa de furt.
2. Un hoț intră, prin casă, în garajul unei familii plecate în vacanță. Ușa se trântește, și hoțul rămâne captiv. Supraviețuiește, timp de două săptămâni, cu mâncare de câini, dintr-un container existent în garaj. Dă în judecată constructorul garajului și câștigă daune. Evident, este condamnat pentru pătrundere prin efracție.

În cazul în speță, este bine să ne educăm și să nu intrăm pe o proprietate străină înainte de a fi invitați. Ca să închei într-un ton de glumă, recomand vizionarea spumoasei comedii „Avanti!”, cu Jack Lemmon.
Ok, din punct de vedere legal proprietarul nu are nici o vina si sunt de acord cu asta. Imaginati-va insa ca ii vin in vizita niste rude sau prieteni care nu l-au mai vizitat de cand si-a luat cainele si nu stiu de el, iar acel caine ii omoara o ruda sau un prieten. Situatia descrisa de mine a fost la un pas sa fie exact asa.
Daca as fi eu proprietarul cainelui, l-as avea pe constiinta pe cel decedat. Daca ai o arma letala in curte ma gandesc ca ai si o raspundere morala, iar daca legea nu acopera totul ar fi de bun simt sa pui un afis de avertizare pe poarta si sa o blochezi cand cainele e dezlegat.
Ma gandesc cu groaza ca sunt unii care se gandesc cu satisfactie ca mortul ar fi de vina , trebuia sa deschida ochii pe unde umbla. Viata-i dura, si-a meritat soarta iar cainele e super meserias, si-a facut datoria cu brio si ii dam o medalie :(



Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
turdeanu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cine e vinovat ? Tarzan2012 Tarzan2012 undeva departe,in mediu rural,un om avea o mica gospodarie . Casa,gospodaria o avea mai departe de sat,era singur,in rest vecinii lui erau terenurile altor ... (vezi toată discuția)
Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)
Bună! vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agresiv ... MarIA88C MarIA88C Bună! Vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agreziv. Il țin legat ziua și seara il dezleagă. Țin sa mentionez că noi locuim la țară. De multe ... (vezi toată discuția)