avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacul uni caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacul uni caine

Buna ziua,

O persoana intra in curtea unei case, deschizand poarta, care nu era blocata, iar proprietarii nu sunt prin preajma. Face cativa pasi in interiorul curtii si este atacata de cainele proprietarilor casei. Persoana este muscata de caine si in lupta cu cainele cade , se loveste la cap si moare. Va rog sa imi spuneti cine este raspunzator in fata legii de moartea persoanei. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
turdeanu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate că ar trebui să mai ținem cont și de codul bunelor maniere, chiar dacă acesta nu are putere de lege. Acest cod ne învață că NICIODATĂ nu mergem neinvitați în vizită la prieteni sau rude. Nici măcar dacă rudele respective sunt părinții, frații, surorile sau copiii noștri. Iată că apar și astfel de situații în care simpla existență a celor „7 ani de-acasă” ne poate salva viața.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai am stabilit ca vizitatorul e de vina si legal si moral si sunt de acord. Eu imi faceam probleme de constiinta proprietarului cainelui intr-un caz ca si acesta. Ziceam ca eu as avea constiinta incarcata, nu ar conta daca rudele sau altii care au intrat in curte sunt de vina ca nu au anuntat vizita. Mi-as reprosa cel putin ca nu am blocat poarta si ca nu am pus un anunt cu caine periculos. Daca intra un copil ratacit de pe undeva? Dar se pare ca sunt o exceptie si poate ca am eu o problema cu constiinta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceam ca eu as avea constiinta incarcata,

cred ca orice om normal ar avea, ar fi inuman sa nu ai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e vinovat ? Tarzan2012 Tarzan2012 undeva departe,in mediu rural,un om avea o mica gospodarie . Casa,gospodaria o avea mai departe de sat,era singur,in rest vecinii lui erau terenurile altor ... (vezi toată discuția)
Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)
Bună! vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agresiv ... MarIA88C MarIA88C Bună! Vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agreziv. Il țin legat ziua și seara il dezleagă. Țin sa mentionez că noi locuim la țară. De multe ... (vezi toată discuția)