avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris + comportament discriminator din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului ...

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului
Cel mai recent răspuns: smarochin , utilizator 11:13, 22 Noiembrie 2020
Bună ziua din nou.
În data de 21.10 am primit un e-mail din partea șefului meu direct prin care am fost înștiințat ca am fost sancționat cu avertisment scris(in încheierea e-mail-ului era precizat "În baza celor descrise... acest mesaj reprezinta un avertisment scris pentru...)
În urma solicitării unor detalii asupra abaterii săvârșite, am primit un alt e-mail de la șeful direct în data de 23.10 prin care mi s-a precizat ca avertismentul scris rămâne și că este notat de către colega de la HR.
Până în data de astăzi nu am primit nicio decizie scrisă referitor la această sancțiune.
Întrebările mele sunt:
- pot lua în considerare emailurile sus menționate drept avertisment scris(fără număr de înregistrare) ? Adică pot deschide contestație împotriva acestor emailuri?
- Astăzi se împlinesc 5 zile calendaristice de la data la care mi s-a transmis ca a fost notat avertismentul și nu am primit nimic scris inafara emailurilor. Dacă emailurile resp nu pot fi luate în considerare, pot solicita anularea avertismentului în baza depășirii termenului legal de comunicare?
Solicitati in scris angajatorului sa vi se comunice decizia de sanctionare .....

Termenul de 5 zile calendaristice în care trebuie comunicată decizia de sancţionare disciplinară nu are natura juridică a unui termen de decădere, ci constituie un termen de recomandare. În caz de nerespectare, consecinţa este lipsa producerii de efecte juridice a deciziei de sancţionare. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 682, Alexandru Ţiclea (coordonator), Codul muncii - adnotat şi comentat, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 612)

Cornel Vasile a scris:

Termenul de 5 zile calendaristice în care trebuie comunicată decizia de sancţionare disciplinară ......nu are natura juridică a unui termen de decădere, ci constituie un termen de recomandare. În caz de nerespectare, consecinţa este lipsa producerii de efecte juridice a deciziei de sancţionare. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 682, Alexandru Ţiclea (coordonator), Codul muncii - adnotat şi comentat, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 612)

Sa inteleg ca, chiar daca este depasit acest termen de 5 zile, sanctiunea ramane? La ce se refera acele efecte juridice?
Da, sanctiunea ramane.
Îmi puteți explica în termeni populari ce înseamnă "În caz de nerespectare, consecinţa este lipsa producerii de efecte juridice a deciziei de sancționare"? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)
Referat=avertisment scris? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Mi s-a comunicat (verbal)ca daca refuz noul program comunicat de la sediu,mi se va face REFERAT,si la trei asemenea referate,voi fi concediat!Luminati-ma si pe ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)