avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris + comportament discriminator din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului ...

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului
Cel mai recent răspuns: smarochin , utilizator 11:13, 22 Noiembrie 2020
Referitor la punerea la dispozitie a acelor primare de cercetare disciplinara , ar trebui sa verificati in Reg. Intern despre procedura cercetarii disciplinare.

Practica judiciara nu este unitara, de aceea nu cred ca cineva va va spune ca veti castiga sigur .... de exemplu, Curtea de Apel Timisoara mentioneaza "Convocarea la cercetarea disciplinară a salariatului trebuie să indice în mod concret obiectul cercetării disciplinare prealabile."... alta instanta a decis ca : "Tribunalul constata ca art. 251 alin. 2 Codul muncii nu impune indicarea in convocator a faptelor in detaliu pentru care urmeaza sa fie cercetat(deci a tuturor imprejurarilor de fapt care de altfel, pot determina chiar si existenta, in drept, a mai multor abateri disciplinare) ci, indicarea doar a ``obiectului``. Prin urmare, este vorba despre obligatia mentionarii generice a situatiei despre care urmeaza sa se discute. .. "(Tribunalul Bucuresti Sectia Civila, Sentinta civila nr. 254/2017, in sedinta publica din 24 martie 2017, [ link extern ]
In regulamentul intern, in sectiunea referitoare la procedura disciplinara, se precizeaza ca in convocare trebuie specificate obiectul, ora, data si locul intrevederii, fara alte precizari suplimentare.
De asemenea, in convocare se precizeaza ca informarea interna a fost transmisa in urma constatarii unor probleme legate de raportarea activitatii si ca prin aceste fapte am incalcat prevederile unor articole din CIM, fisa postului si regulamentul intern.
Scopul cercetarii disciplinare nu este de a stabili daca faptele din informarea interna sunt corecte si daca acestea constituie abateri disciplinare? Adica nu ar trebui sa mi se aduca mai intai la cunostinta faptele invocate, sa imi pot formula o aparare si apoi, daca argumentele mele stau sau nu stau in picioare sa fie apreciata corectitudinea celor descrise in informare? Din textul convocarii reiese ca abaterile au fost deja constatate, fara a fi ascultata si argumentatia mea. Atunci ce rost mai are convocarea mea, daca s-a constatat deja ca am comis o abatere?
Nu se aplica si in cazul conflictelor de munca prezumtia de nevinovatie?
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
smarochin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)
Referat=avertisment scris? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Mi s-a comunicat (verbal)ca daca refuz noul program comunicat de la sediu,mi se va face REFERAT,si la trei asemenea referate,voi fi concediat!Luminati-ma si pe ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)