"Convocarea la cercetarea disciplinară a salariatului trebuie să indice în mod concret obiectul cercetării disciplinare prealabile. Trimiterea la sesizarea prin care angajatorul a fost înștiințat despre eventuala săvârșire a unei abateri disciplinare de către angajat, fără comunicarea acesteia, nu răspunde cerinței legale de indicare a obiectului cercetării disciplinare în convocarea adresată salariatului cercetat și atrage nulitatea absolută a deciziei de sancționare disciplinară.
Prezentarea faptei care constituie abatere disciplinară, în cuprinsul deciziei de sancționare disciplinară, nu trebuie făcută în mod generic, fără elemente concrete care să permită instanței de judecată să aprecieze în concret, circumstanțiat și riguros asupra legalității măsurii de sancționare. Descrierea concretă a acesteia trebuie să se regăsească în chiar textul deciziei de sancționare disciplinară, iar nu în alte înscrisuri. Referirea la sesizarea prin care angajatorul a fost înștiințat despre eventuala săvârșire a unei abateri disciplinare de către angajat, precum și la raportul comisiei disciplinare, întocmit ca urmare a cercetării disciplinare prealabile, nu reprezintă o descriere a faptei ce constituie abatere disciplinară, în condițiile în care aceste înscrisuri nu au fost comunicate salariatului sancționat, o dată cu decizia de sancționare disciplinară, astfel încât este incidentă sancțiunea nulității absolute a deciziei de sancționare disciplinară. "
Curtea de Apel Timișoara, Secția litigii de muncă și asigurări sociale, Decizia civilă nr. 2617 din 7 decembrie 2011, dr. C.P.
[ link extern ]