avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar la parterul blocului

Locuiesc la et 1 al unui bloc cu 3 etaje dintr-un complex rezidential; apartamentul de la parter are gradina de 3X3 m2 in care vecinul si-a amplasat un gratar barbecue cu toate ca Regulamentul de Ordine Interioara interzice acest lucru. Am discutat cu administratorul care imi spune ca ar fi dreptul lui sa aiba gratar pe proprietatea privata si ca de fapt in ROI s-ar face referire doar la spatiile comune din complex.
Chiar asa sa fie? Stiam ca gratarele sunt permise doar in spatii special amenajate (de catre primarie)...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
doctorATU, utilizator
Deocamdata, in cazul de fata, asa cum a prezentat autorul topicului subiectul, nu a gasit nimeni nici un temei legal, pentru care vecinul de la parter sa nu-si poata arde carnea pe gratar. Asta ca sa ne intoarcem strict la subiect.
Restul, Guta et comp. sunt off topic.

Veniti cu un temei legal si demonstrati. Altfel, demonstrati faptic ca a avut vreo reclamatie succes, strict in acest caz.
Temeiul l-am indicat. Si de fapt si de drept. Nesimtirea si "tratamentul". Ma opresc. Va las sa analizati si "temeiuri", prin care nsimtirea sa o ....justificati. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care exact e temeiul legal ? Ca nu am vazut nici unul, doar presupuneri. Legea 61/1991 nu se refera la amplasare gratar, ci la alte lucruri, care nu au fost pomenite de autorul acestui topic. El s-a referit la:

"Locuiesc la et 1 al unui bloc cu 3 etaje dintr-un complex rezidential; apartamentul de la parter are gradina de 3X3 m2 in care vecinul si-a amplasat un gratar barbecue cu toate ca Regulamentul de Ordine Interioara interzice acest lucru. Am discutat cu administratorul care imi spune ca ar fi dreptul lui sa aiba gratar pe proprietatea privata si ca de fapt in ROI s-ar face referire doar la spatiile comune din complex.
Chiar asa sa fie? Stiam ca gratarele sunt permise doar in spatii special amenajate (de catre primarie)..."

Aratati temeiul legal care interzice amplasarea gratarului.
Ati reusit sa opriti gratarele de la parter? Sunt in aceeasi situatie si as vrea sa stiu cum pot scapa de fum si miros
Nu este atat vorba despre amplasarea unui gratar cat despre faptul ca acea curte este o curte atasata unui bloc, chiar daca este personala, tot la bloc se cheama ca locuieste si practic este ca si cum as face eu gratar pe balcon zi de zi. Da, esti la bloc, trebuie sa tii cont de comunitatea din bloc si implicit de amaratii de deasupra care trebuie sa-ti suporte tie fumul intepator si mirosul de mici in fiecare saptamana. Ma confrunt cu aceeasi situatie si nu e deloc ok, de cateva ori mi-a afumat hainele puse la uscat. Consider ca este deplasat, lipsa de simt civic si bun simt la modul general...vrei gratare? ia-ti domnule casa de sine statatoare, nu atasata unui bloc!

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)