avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar la parterul blocului

Locuiesc la et 1 al unui bloc cu 3 etaje dintr-un complex rezidential; apartamentul de la parter are gradina de 3X3 m2 in care vecinul si-a amplasat un gratar barbecue cu toate ca Regulamentul de Ordine Interioara interzice acest lucru. Am discutat cu administratorul care imi spune ca ar fi dreptul lui sa aiba gratar pe proprietatea privata si ca de fapt in ROI s-ar face referire doar la spatiile comune din complex.
Chiar asa sa fie? Stiam ca gratarele sunt permise doar in spatii special amenajate (de catre primarie)...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
doctorATU, utilizator


marcel.damaschin a scris:

Toate "gratarele" au "la pachet" un grad mare de nesimtire. Fara exceptie. Aici ii baiul. Asa ca, ori legea 61/1991, ori raspund civila delictuala, ori ciomagul. Va garantez ca este un "limbaj" clar!


O sa aplic o solutie mai constructiva: imi voi sincroniza ziua de curatenie cu ziua de gratar. Carpetele scuturate In ziua potrivita sper ca vor semnifica ceva.
Este si asta o solutie. O "comunicare" mult mai eficienta. Pot spune ca-i o idee execelenta! Ar trebui toti colocatarii. Chiar daca au covoarele ieri spalate. Si mai cautati si altceva.
Nu stiu in ce calitate postati pe acest forum, insa va pot spune clar faptul ca va inselati amarnic. Legea se refera doar la spatii ce apartin sau sunt administrate de autoritatile statului.
Articolul 1
Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Spatiile private indiferent ca sunt aflate langa unitati condominiale sau in milocul pustietatii nu intra sub incidenta acestei legi.
E drept ca unii sunt deranjati de fumul/mirosul degajat de un gratar facut in curtea blocului sau in curtile proprietate privata a locatarilor de la primul nivel, insa asa cum cel de la erajul superior sau din blocul vecin are dreptul sa stea cu fereastra deschisa, asa si celalalt are dreptul sa faca gratar afara.


CRISTIANN. a scris:



Articolul 1
Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Spatiile private indiferent ca sunt aflate langa unitati condominiale sau in milocul pustietatii nu intra sub incidenta acestei legi.

De unde ati tras concluzia asta?
Locuiesc in Bucuresti. Este o unitate administrativ teritoriala ( municipiu)
Cred ca asta e un topic ce se intinde mai mult de "cit e plapuma".
Nu mai bine, in loc de chibitat pe marginea subiectului, faceti o reclamatie si ne anuntati ce rezultat ati obtinut ?

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)