Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un bloc , pe unul dintre tronsoane, folosirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un bloc , pe unul dintre tronsoane, folosirea instalatiilor ...

Intr-un bloc , pe unul dintre tronsoane, folosirea instalatiilor sanitare de la baie produce mult zgomot. Administratia refuza sa se implice in solutionarea situatie, iar unii vecini refuza sa isi scimbe obiceiurile de a se imbaia noaptea ( de regula orel 01 :00 - 03 :00 ) deranjand pe toti cei ce locuiesc sub nivelul etajului lor. Cui trebuie sa ne adresam pentru a reolva problema ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:21, 24 Noiembrie 2020


POPA GHEORGHE a scris:

Va puteti adresa doar bunului simt, din pacate.

Părerea mea e că bun simț nu are cel care umblă nespălat...


ynocentta a scris:

Este problema care tine de respectarea normelor de convietuire in comun si respectarea programului de liniste

Cred că programul de liniște nu impune să te speli doar între orele x și y că face țeava zgomot.
Cei deranjați de zgomotul țevilor sunt liberi să meargă unde țevile nu fac zgomot...

Daleira a scris:

Intr-un bloc , pe unul dintre tronsoane, folosirea instalatiilor sanitare de la baie produce mult zgomot. Administratia refuza sa se implice in solutionarea situatie, iar unii vecini refuza sa isi scimbe obiceiurile de a se imbaia noaptea ( de regula orel 01 :00 - 03 :00 ) deranjand pe toti cei ce locuiesc sub nivelul etajului lor. Cui trebuie sa ne adresam pentru a reolva problema ? Multumesc !

Acei vecini care se îmbăiază noaptea între 01:00 și 03:00, au dreptul s-o facă și nimeni nu le poate lua acest drept!
Nimănui nu i se poate impune să stea murdar!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cine a spus ca nu au vecinii dreptul sa se spele ? De ce toate se interpreteaza intr-o astfel de cheie ? Va spuneam ca zgomotul este deranjant si va intrebam cum si unde se poate interveni pentru a ajunge la solutia rezolvarii tehnice. Inspectoratul in constructii e cam insensibil la astfel de probleme ale blocurilor cu ceva vechime existentiala !Nu se imparte dreptatea aici , pt ca daca judecati doar cine si cum are drepturi, va asigur ca si dreptul la odihna este unul fundamental ! Deci nu despre vecini era vorba ci despre zgomote .
In asemenea conditii cred ca se impune ca la achizitionarea unui apartament sa existe pe langa certificat energetic si certificare tehnic legat de nivelul de zgomot ! De altfel in legislatie sunt trecute limitele de zgomot admise in interior. Incredibil modul in care se abordeaza o problema aici in conversatie ! Prima atitudine este aceea de a te plasa intr-o parte sau alta a prolemei !Se pare ca tot ce intereseaza la noi : este cine are dreptate si care -i mai "egal" ca altul , in niciun caz nu se pozitionaza cineva echidistant pentru a gasi o rezolvare respectabila si utila , la problema. Pacat ! Nu intrasem aici sa ma vait sau sa intru in contradictii. Greu de priceput asta... Nu ?!

Alte discuții în legătură

Dus la 23:00 cdina2001 cdina2001 Buna ziua, vecinul de sub mine se plange ca dupa orele 22 fac dus, trag apa la WC, spal vase. Avand in vedere ca ajung acasa de la munca la 21:30 -22:00, nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am urmarit topicul forumului, insa nu am gasit lamuriri ... Cosminfg2796 Cosminfg2796 Buna ziua! Am urmarit topicul forumului, insa nu am gasit lamuriri in speta mea. Am achizitionat un apartament intr-un bloc,constructie noua si ... (vezi toată discuția)
Problema zgomot sala de sport parter/demisol RalucaElena20 RalucaElena20 Buna ziua, As dori sa va cer parerea legata de problema pe care o avem cu zgomotul produs de o sala de sport aflata la demisolul blocului. Imobilul se afla ... (vezi toată discuția)