avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
As avea o rugaminte la voi.
As vrea sa fac un masterat pe Covid-10, razboi virusologic sau pe strategii anti-pandemice.

Insa, vreau sa il fac in primul rand, pe strategii de aparare nationala si nu pe probleme de ordin strict medicale.

Stie cineva unde as putea sa ma adresez?

Medicii se cam enerveaza cand aud ca vreau sa fac masterat in asa ceva pe motiv ca nu as fi medic dar nu medicina ar fi esenta lucrarii mele de masterat.
Este vorba de strategii de aparare nationala cu propuneri de lege ferenda pe planul dreptul international public inclusa in lucrare.
Este o lucrare care ar atinge apararea nationala, siguranta nationala, dreptul international public dar si ceva din medicina pentru ca altfel nu s-ar putea, inclusiv pe parte de psihologie.

De la inceputul luni februarie 2020 am tot incercat dar m-a prins starea de urgenta fara sa gasesc unde sa fac masteratul, si apoi, dupa starea de urgenta deja era lata treaba si nu m-a mai interesat o vreme.
Nimeni nu a stiut sa imi raspunda la aceasta intrebare si nu as vrea sa merg din partea cuiva pentru ca va fi o lucrare destul de nervoasa si se poate sa intru in contradictie cu coordonatorul lucrarii din motive pe care poate ca le banuiti.
Si pe partea cu dreptul international public se va ajunge pe dreptul comunitar si cu siguranta ca se pot face critici foarte multe la adresa UE, mai ales ca eu nu sunt de acord cu anumite norme de drept comunitar sau cu anumite recomandari sau directive comunitare in materie pandemica.

Nu vreau insa sa il fac concentrat pe problemele juridice ci pe problemele de aparare nationala pentru ca aici frige extrem de tare si banuiesc ca ati observat si voi acest lucru.
Nu ar fi exclus sa ating si problema cu strategia de vaccinare, cu riscul de a-i enerva pe medici.

Sper sa iasa o lucrare care sa devina protocol de interventie a statelor in caz de risc pandemic.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pare ca dvs. va ganditi sa faceti un master ( ceea ce inseamna cursuri , invatat ) si ati si sarit la lucrarea de disertatie . Nu am idee ce facultate ar pregati in acest domeniu , poate Universitatea de Medicina ( cea din Tg Mures are sectie de medicina militara ) . Indrazneata idee ...
Da, ma cam grabesc cu lucrarea.
Problema este si aceea ca nu stiu daca exista profesori pe asa ceva.
Nimeni nu a stiut sa imi zica.

Nici nu este clar daca ar tine de medicina militara dar este undeva pe aproape pentru ca ar putea tine si de siguranta nationala.
Este undeva la mijloc si mai exista si dreptul international.
Va multumesc pentru sugestie dar va fi greu daca nu sunt militar.
De ce ati zis de Târgu Mureș?
Se fac masterate în asa ceva?

Ce ziceti de aceasta statistica?

,,Numărul global de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut constant de la începutul anului până acum, de la 5 milioane de cazuri pe săptămână, la 2,5 milioane în prezent. Declinul a fost accentuat în ţările care au simţit din plin impactul pandemiei, precum Statele Unite, Marea Britanie, Africa de Sud, Israel şi Portugalia, potrivit Mediafax care citează Financial Times."

[ link extern ]

Dar, nu am terminat cu problemele nici noi nici ei...
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am zis de Tg. Mures pentru ca stiu ca Universitatea de Medicina are o sectie militara , nu cunosc daca si celelalte universitati au , iar despre ce masterate au , nici atat ... dar se poate usor afla , faceti-le cate o adresa si intrebati . Mie imi pare o lucrare atat de vasta , incat cred ca ar fi necesari ani pentru elaborarea ei . Vedeti , UK a strans un intreg grup de lucru pentru ceva asemanator , si nici nu stiu daca e vorba si de implicatiile juridice , sau doar de cele medicale . Si e doar pentru UK . Poate ar fi de interes sa restrangeti aria doar la Romania , si pe urma , - cine stie ? - sa dezvoltati ... S-a putut observa , inclusiv la noi , scaderea numarului de infectari , dar pare ca creste din nou ... Nu degeaba unele tari iau masuri drastice la granita , de au ajuns sa fie certate de UE , speriate de un val 3 . Poate s-a gandit virusul sa ne dea un ragaz , dar - stiti cum e - “ timeo danaos et dona ferentes “ ... sau doar isi ia un avant ...
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu incercati la Oxford poate au ei o specializare postuniversitara de felul acesta.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)