avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de ajutor

buna seara vin cu o problema mai delicata putin am varsta de 17 ani si 7 luni ,si sunt bisexual,sunt intr-o relatie cu un baiat de 6 luni de zile,totul decurge bine intre noi nu ne-am certat niciodata , si da momentul actual ma simt fericit langa el, ne iubim pe scurt si tinem mult unul la altul ( chiar daca pentru unii din voi nu suna prea bine)
problema ar fii faptul ca parintii mei au aflat ,văzând niste conversatii intre mine si iubitul meu in telefon
Evident ca nu a iesit prea bine,din nefericire am fost si lovit de catre tatal meu, intrebarile ar fi:
- Daca as pleca de acasa, ce consecinte penale as putea avea eu si iubitul meu?
-Care e opinia dumneavostra in legatura cu cazul meu?
vreau sa precizez fapul ca nu incurajez plecatul de acasa
sa fiu sincer daca parintii mei ai fii de acord cu orientarea mea sexuala,si cu iubitul meu ,nu as mai pleca
Astept opiniile voastre
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
alex145, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex145 , utilizator 11:04, 31 Decembrie 2020
Da intradevar am incercat multe pana la varsta asta nu este prima mea relatie ,am mai avut una tot cu un baiat timp de 1 an jumatate, doar ca aceea s-a sfarsit putin mai tragic (prin decesul lui)
Eu momentan sunt la scoala in clasa a 11-a ,am urmat invatamantul profesional acum m-am reinscris inapoi la liceu pentru a putea da bacul,
Am si o intrebare in legatura cu scoala dupa ce implinesc varsta de 18 ani pot sa imi scot dosarul de la scoala pentru transfer,singur? Sau am nevoie de prezenta parintilor?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
alex145, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa majorat nu mai aveti nevoie de acordul parintilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stii ce? Mai ai un pic pana la majorat ... Nu-ti bate capul cu actiuni din astea dramatice, gen plecat de-acasa, infruntat parintii, etc. Deja ai trecut printr-o trauma enorma, aceea a pierderii unui om foarte drag. Calmeaza-te si ignora ceea ce auzi zi de zi. Nu vor accepta usor sau nu vor accepta deloc. Nu poti trai in situatia asta conflictuala daca nu esti tu cel "intelept". Cumva, sub alta forma, am trait ceva similar la 20 de ani. Si ce sa vezi? Am ignorat ceea ce auzeam, am mers inainte pe drumul meu si am avut o casnicie fericita de 15 ani care s-a sfarsit, din pacate, cu moartea sotului meu. Dar asta e alta poveste. Ideea e ca nu m-a interesat nimic din ce zicea lumea. Eu am stiut ca asa sunt fericita si atat. Sotul meu a procedat la fel si crede-ma, numai el stie ce i-au auzit urechile ... Nu merita lupta asta fatisa; in timp, iti va ruina relatia. Stii cum se spune, cainii latra, caravana trece. Mai ai un pic, esti major si poti face ce doresti. Posibil ca atunci cand te vor vedea fericit si linistit si implinit, parintii tai, chiar fara sa accepte in totalitatea starea de fapt, sa lase garda mai jos ... Nu se stie niciiodata. Tu fii consecvent cu tine insuti si asculta-ti inima insa cu ratiune.
Multumesc pentru raspuns,dupa cum am spus mai sus nu incurajez plecatul de acasa doar dupa 18 ani,Credeti-ma ca e foarte greu sa ,,ignori,, zilnic cuvinte jignitoare mai ales din partea parintilor,imi pare rau despre situatia cu sotul dumneavoastra ,pot spune acum ca si actualul meu iubit ,a ascultat destule, nu inteleg o chestie de ce il considera o persoana rea? Gen tatal meu imi tot repeta ca,,daca te fura de bani,ca oameni astia,asa sunt fac totul cu un scop,,etc..
Inteleg ingrijorarea lor dar as vrea si eu sa fiu inteles si sa nu mai fiu jignit!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
alex145, utilizator
Daca domnul este abuzat de parinti, asa cum spune, daca ii e teama de tatal sau, daca cei care il condamna sunt parintii, cam greu de ignorat. Mai mult, cred ca e o greseala sa ignori faptul ca esti abuzat. Te dezvolti anormal. Aici nu e vorba despre ce zice lumea, ci despre ce ii spun parintii. Este impotriva firii sa ignori ce iti spune parintii, suntem genetic programati sa ii iubim...

Alte discuții în legătură

Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre parinti xterd xterd Buna ziua! Acum un an bun de zile, parintii au aflat despre faptul ca sunt bisexual. Am suferitt la momentul respectiv un lung sire de violente din partea ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)