avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu in varsta de 17 ani a plecat de acasă, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu in varsta de 17 ani a plecat de acasă, Cum pot sa ...

Copilul meu in varsta de 17 ani a plecat de acasă, Cum pot sa îl readuc inapoi?
Am avut o discutie mai aprinsa cu el,are o alta orientare sexuală.
In momentul actual cred ca se afla la prietenul lui
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: alex145 , utilizator 18:06, 4 Ianuarie 2021
Politia îmi spune ca nu are ca sa ii facă,ca nu îl pot lua cu forta de acolo mai ales daca a plecat de buna voie, cum pot sa rezolv?Sa ma duc la ,,iubitul lui,, acasa? Sau ce sa fac?
politia nu se baga.
Mai departe, actionati dupa cum va cunoasteti copilul ca ar reactiona, poate il convingeti sa vina acasa mergand la prieten, sau poate la telefon sau prin tacere, nu stiu.
Cu ajutorul autoritatilor, nu o sa reusiti, fie ca va adresati protectiei copilului, instantei, politiei , etc.

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Am fost la el si nimic ,spune ca nu vrea sa vina acasă,l-am luat cu frumosul de data asta dar nimic suntem disperati nu stim ce sa facem
imi pare tare rau, lasati-i timp, altceva sa stiti ca nu aveti ce face.
Chiar daca l-ati aduce acum acasa fortat, nu ajuta, ca tot o sa plece la 18 ani.
Scoteti-l in oras si stati de vorba, sa stie ca are in dvs un sprijin la nevoie.
Stimate @IoanDum , nu sunt in situatia de a va da sfaturi , nu sunt vreo inteleapta , dar am crescut trei copii si , din aceasta perspectiva , va spun ce as face eu in situatia dvs . As incerca sa il inteleg , poate e alcatuit altfel decat marea majoritate , sau e doar in faza in care incearca sa isi defineasca orientarea sexuala , experimentand . In ambele situatii , ce rau face acest copil si cui ? Nici unul si nimanui . Dar isi poate face lui rau daca abandoneaza scoala . Asta vad eu ca ar trebui sa va asigurati ca nu se va intampla , discutand cu el , oferindu-i o mica renta lunara ( sa zicem 400 - 500 lei ) , sa nu fie nevoit sa abandoneze studiile pentru a lucra si nici sa nu fie dependent de iubitul lui . Si sa-l asigurati ca , indiferent ce face , bine sau rau , pe dvs. se poate baza , ca e copilul dvs. orice ar fi si-l iubiti neconditionat . Vorbiti cu el cat puteti de des , intalniti-va cu el , asigurati-va ca nu-i e rau , dar nu-i reprosati nimic , nu-i vorbiti de rau partenerul . Aratati-i ca ii acceptati alegerea ca unui adult , dar care trebuie - tot ca un adult - sa-si gandeasca parcursul vietii responsabil . Mai ales , sub nici o forma nu-i aratati ca v-a dezamagit . Si ca orice problema ar avea , mica sau mare , la dvs . parintii , trebuie in primul rand sa caute sprijin si ca il va gasi cu siguranta . Si lasati timpul sa treaca , destule se repara de la sine ... PS . Am zis ca nu va dau sfaturi , dar exact asta am facut ... Luati-le doar ca pe gandurile unui parinte care va intelege framantarile . Si nu fiti disperati , chiar nu aveti de ce .
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor alex145 alex145 buna seara vin cu o problema mai delicata putin am varsta de 17 ani si 7 luni ,si sunt bisexual,sunt intr-o relatie cu un baiat de 6 luni de zile,totul decurge ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)