avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez ...

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez sau nu împotriva virusului SARS-CoV-2.
Este legal?
Dacă nu, ce drept/drepturi mi se încalcă?
(Întrebarea e serioasa, situația reală și trebuie să răspund în max 2 zile)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Sorin Chirita, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:13, 6 Februarie 2021
Dl Claudiu,

"Eu chiar le recomandam la.oameni sa zică ca accepta vaccinarea si apoi daca s-ar razgandi sa refuze vaccinarea."
Daca cumva vaccinurile sunt scoase de la rece in functie de numarul de persoane inscrise si, in caz ca nu se prezinta, avestea nu pot fi recongelate. Si apoi sunt aruncate?
In cazul acesta, ce sugerati dumneavoastra aici este complet ne-etic si imporal.
Ati putea sa reformulati, sa oferiti un puct de vedere legal, dar nu sa incurajati o asemenea lipsa de respect.

/E

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Atata timp cât vaccinarea nu este obligatorie nimeni nu va poate obliga sa va vaccinați.
Nici daca va dati acordul pentru vaccinare si apoi veti refuza vaccinul nu aveti nicio raspundere juridica.
Eu chiar le recomandam la.oameni sa zică ca accepta vaccinarea si apoi daca s-ar razgandi sa refuze vaccinarea.
Ei nici nu au anunțat la acel moment ca se poate și asa, insa au facut-o ulterior, in urma cu câteva zile.

Pe.de alta parte, vaccinul va apara pe dvs. de forme grave ale bolii dar nu impiedica transmiterea catre alte persoane si din acest motiv nu este cu nimic afectata colectivitatea de la.locul de.munca daca ati refuza vaccinarea.

In ipoteza in care vaccinarea ar fi împiedicat chiar îmbolnăvirea si ar fi dus la eradicarea Sars-Cov-2 ar fi fost alta discuție cu alti parametri juridici.
Este unul.din motivele pentru care nu ar trebui sa fie obligatorie vaccinarea.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu intelegeti situatia.
La vreo 3 saptamani dupa ce am recomandat asa, autoritatile romane au ajuns la aceeasi concluzie corecta.Au fost multi oameni care nu s-au inscris la vaccinare de teama ca odata inscrisi vor fi obligati sa se vaccineze.Unii au regretat ca nu s-au inscris pentru ca nu au inteles situatia juridica.

Se gasesc oameni care sa fie vaccinati daca cei inscrisi refuza.Asta trebuie sa intelegeti.Deci, nu se arunca nicio doza de vaccin.Eu am prevazut clar acest lucru.

Dreptul la refuz exista pana la momentul in care esti injectat si nu pana la momentul in care iti exprimi acordul la inscrierea pentru vaccinare.
Eu am anticipat valoarea juridica a dreptului la refuz care trebuie sa existe in mod efectiv si nu doar in mod formal si irational.
Din punct de vedere juridic dreptul de refuz nu poate fi limitat in timp si se pare ca autoritatile au consultat si juristi ca sa ajunga la o concluzie corecta.
Exista in Norvegia multe decese care se sustine ca s-ar datora vaccinarii si chiar se analiza suspedarea vaccinarii in Norvegia.Eu am avut aptitudinea de a prevedea si astfel de ipoteze pana sa se intample si de acea am recomandat aceasta versiune juridica pentru ca viitorul nu il poate prevedea chiar oricine.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faptul ca se gasesc oameni care sa beneficieze de dozele nefolosite este un argument prost; daca toti ar urmari suggestia dumneavoastra? Eu zic ca daca sunteti intrebat cum este legal sa ziceti ca da, pana in ultimul moment poti sa te rasgandesti, si sa va opriti cu sugestia profesionala fix acolo.
Daca erau probleme unde autoritatile au facut abuz pentru refuz - inteleg.
Dar analiza dumneavoastra care sugereaza anumite concluzii cu valoare medicala sunt complet eronate. Faptul ca se analizeaza suspendarea vaccinarii nu inseamna absolut nimic. S-a analizat asta din primul minut al primei cohorte. Asa se analizeaza orice medicament. Dar cred ca stiti si dumneavoastra asta: ca nu are cum sa fie 100% inofensiv, ci se pun in balanta raul bolii cu raul vaccinului.
Viitorul nu poate fi prevazut si nici nu trebuie, pt ca stiinta se bazeaza pe evenimente in trecut, deci aveti inca un argument ambiguu, in cel mai bun caz, si periculos in cel mai rau caz.
Din nou, limitati-va la lege si nu va implicati in domeniul medical.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati cazut in greseala in care au căzut medicii cand au crezut ca știu ei ce fac si ca nimeni nu este peste ei.S-au crezut supremi și au greșit foarte grav.
Au creat o deruta mondiala si nimic mai mult.
De asemenea, ati cazut in gresela de a crede ca medicii au un rol decisiv in caz de strategie in timp de pandemie.
Nimic mai fals.Si se vad rezultatele.Rezultatele erau previzibile de cca 1 an.
Pe strategii de apărare nu medicii trebuie sa fie cei care sa decidă pentru ca nu au aptitudini de strategie de apărare .Este ceva ce este vizibil de mai bine de un an de zile.Cel putin pentru mine daca nu pentru toți.

Strategiile de apărare trebuie facute de persoane calificate care sa poată analiza absolut tot in mod rapid și sa ia decizii rapide.
Aceasta a fost problema mondiala.
Medicii habar nu aveau cu ce se confrunta.
Multi medici reputați susțineau prin ianuarie-februarie 2020 ca nu vor fi probleme.
Daca sunt sau nu probleme.in ziua de astazi, va las.pe dvs. sa apreciați...

Medicii au fost depasiti la începutul pandemiei si de aceea trebuia sa existe altii care sa stie ce au de făcut.
Medicii puteau avea un rol consultativ si atat.

Sunt persoane care trebuie sa aiba capacitate de predicție pentru ca in caz contrar s-ar duce lumea de râpă.
Nu ne-am dus de râpă dar este bine sa fim foarte atenți la ceea ce va urma.

Nu ar fi deloc.exclus sa mai urmeze o pandemie.
Se afirma de unii ca, noile.mutatii echivalează cu o nouă pandemie.

Argumentul ca dozele nefolosite se folosesc pentru alte persoane hotărâte este un argument inteligent și eficient.
Cine se răzgândește nu se vaccinează si se vaccinează alte persoane.
Acesta este lucrul de.neprevazut pentru ca nu stii niciodata cine se răzgândește in ultimul moment pana sa fie vaccinaț.

Esential este sa nu se arunce dozele de vaccin, asa cum pare sa se gândit initial procedura si strategia de vaccinare.
Autoritățile romane tindeau intial pentru o astfel de solutie inadecvata pentru ca au gândit ca dvs.
Chiar s-a afirmat initial in mod.complet inadecvat ca este gresit a se vaccina alte persoane daca cei programati refuza vaccinul.
In prezent, nu mai exista astfel de pareri gresite, exprimate de medici care nu au pregatire juridică.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Filozofic vorbind putem despica firul in patru , in opt in saisprezece , etc. cit doriti dvs.Orice om se poate razgindi dar la fel de bine poate descoperi ca are o alergie de care nu avea stiinta sau sa se imbolnaveasca de o boala care face ca vaccinul anticovid-19 sa fie contraindicat.Sau poate apare o alta cauza de forta majora care il impiedica sa se vaccineze.De aceea e obligatoriu ca cei care se ocupa cu vaccinarea sa aiba o lista de rezerva pentru cazul cind cel programat la vaccinare este in imposibilitate sa faca vaccinul.Orice situatie neprevazuta care se poate ivi in legatura cu persoanele programate la vaccinare trebuie sa fie avuta in vedere si sa se ia masuri in acest sens.Pina la urma vaccinarea este facultativa NU obligatorie.

Alte discuții în legătură

Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)