avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez ...

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez sau nu împotriva virusului SARS-CoV-2.
Este legal?
Dacă nu, ce drept/drepturi mi se încalcă?
(Întrebarea e serioasa, situația reală și trebuie să răspund în max 2 zile)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Sorin Chirita, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:13, 6 Februarie 2021
Da, o varianta de rezervă este vitală.
Important este sa nu se arunce la gunoi dozele de vaccin in caz de refuz asa cum era strategia de vaccinare initiala negândita suficient si in stil.romanesc unde gândirea nu valorează 2 bani de cativa ani încoace.
Sa mai discutam si de drepturi daca gândirea nu valorează 2 bani...am întinde prea mult coarda gândirii...
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor, cu respect va spun ca vorbiti de pe margine, filozofic, cum zicea careva. Mi-au murit doua rude foarte apropiate, am vazut ce poate sa faca Sars-Cov-2. Le-a chinuit mai bine de o luna, le-a facut plamanii ferfenita, degeaba oxigenul, au murit sufocandu-se. Au fost constiente pana in ultima clipa, stiau ca vor muri.... Groaznic! Nu stiu ce spune legea, cand e vorba de siguranta mea si a colaboratorilor nici nu are importanta, daca ai dreptul si refuzi sa te vaccinezi , nu te mai primesc la munca. Iti virez banii la zi + leafa pe o luna si asta e. Poti sa te adresezi cui vrei, instantei, CNCD-ului, CJUE, CEDO...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
DlGoe, utilizator
Aveti aici raspunsul autoritatilor publicat vineri 22.01.2021.Daca vreun angajator de tipul '' Napoleon Bonaparte '' va desface contractul de munca pentru refuzul vaccinarii mergeti in instanta , veti sta acasa pe perioada judecarii litigiului de munca si angajatorul va va plati perioada nelucrata.'' [ link extern ] ''
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Principiul egalitatii de arme, poate citeste vreun angajator! [ link extern ]
Vaccinarea nu stopează transmiterea bolii.
Ii protejeaza pe cei vaccinați sa nu aiba forme grave si sa moara.

Nu este vorba de un vaccin tradițional care sa estompeze transmiterea bolii.

De aceea, daca la un loc.de munca sunt vaccinați 20 de angajați din 21 acela nevaccinat o face pe.riscul sau pentru ca doar el ar putea deceda.

Aceasta este ideea pe care trebuie sa o înțelegeți.

Chestia cu banii ca stai acasă și îți primești salariile restante este veche de vreo 70 de ani in justiție.
Nu este ceva nou.

Alte discuții în legătură

Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)