avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez ...

Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez sau nu împotriva virusului SARS-CoV-2.
Este legal?
Dacă nu, ce drept/drepturi mi se încalcă?
(Întrebarea e serioasa, situația reală și trebuie să răspund în max 2 zile)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Sorin Chirita, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:13, 6 Februarie 2021
Nu ati înțeles.
Angajatorii si tot fel de oameni cred ca vaccinarea va impiedica infectarea.
De aceea se pune presiune pe angajați.
Ei nu inteleg ca nu ii ajuta ca sa nu le mai fie infectati angajații.Ei sunt in eroare, nu eu.

Ceea ce ziceti dvs. este cu totul altceva.
Imunizarea se poate obține si fara sa fie forțați oamenii care nu vor sa se vaccineze. DECI, angajatorii cred ca asa nu se vor mai infecta angajații ceea ce este fals.
Nu vor scapa de testari angajatorii daca vor sa se apere eficient chiar daca vor avea angajații vaccinați.
Despre asta discutam aici, în acest topic.

Discuția se poarta pe ceea ce avem astazi si nu peste ceea ce va fi peste 6 sau 8 luni când vaccinarea va atinge o cota avansata.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Israel: Vaccinul protejează, dar persistă îndoieli cu privire la imunitatea colectivă"

,, rezultatele preliminare sugerează o eficacitate de 92% la o săptămână după rapel, a declarat jurnaliştilor responsabili ai Institutului Maccabi, care au înregistrat 66 de contaminări uşoare, fără a fi necesară spitalizarea, din 248.000 de persoane studiate, dar încă nu a publicat un studiu ştiinţific detaliat cu privire la aceste date."

[ link extern ]

Deci, cred ca ar fi bine sa fiti atent la ce zic eu pentru ca am predicție foarte bună.
Contează foarte mult sa anticipezi ce va urma.
Aceasta a fost principala problema a autorităților din toată lumea, lipsa de inspirație și de anticipație.
O strategie se bazeaza mereu pe ceea ce va urma sa se întâmple...fiind ceva prevazut dinainte de a se întâmpla.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am inteles foarte bine, dvs. va iluzionati ca va aparea vreun tratament minune care sa distruga permanent si definitiv acest virus.

Asta chiar e cea mai proasta strategie, sa stai si sa astepti asa ceva.
Strategia autorităților a fost sa aștepte sa vada daca virusul va intra in tara si apoi sa acționeze.
Aceasta este cea mai nefericita si naiva aparare in fata unei pandemii.
Este vorba de apărarea nr. 1.

In prezent ne aflam în alta faza dar nicidecum nu se poate afirma ca așteptarea ar fi ceva util.

Apariția unui medicament va duce la finalizarea efectiva a pandemiei sau aparitia unui vaccin dar care sa împiedice infectarea si transmiterea virusului catre alte persoane.
Vaccinul actual nu duce la imunizare in sensul tradițional, cel puțin în prezent,ci la protecția vieții celor vaccinați in caz de infectare, ceea ce este cu totul altceva.

La o imunizare de 4 luni nu stiu cum se va reuși sa fie toti imunizați in acelasi timp.
Poate ca ati facut dvs. calcule.sau cei care se ocupa cu strategia vaccinării.

Eu am recomandat clar in urma cu multe luni purtarea mastilor de protectie puternică.
Nu am mai verificat care mai este situația cu infectarile.din Germania și Austria unde au gândit necesara o astfel de masura de protectie.
A proceda asa, nu inseamna sa aștepți ci sa te aperi asa.cum.se impune.

Stiti care este sansa României?
Nu avem foarte multi oameni varstinici si obezi.
In alte state exista un procent mult mai mare si de aceea se vede numarul de infectari mai clar decat in România.

Dvs. sustineti ca, daca s-ar vaccina toata România nu ar mai exista noul coronavirus in România?
Ma.refer la vaccinul actual.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Si dvs. ati indicat acest link sau ceva asemănător dar cu același medicament.

,,Două echipe de medici și cercetători din Israel au anunțat că au creat medicamentele care înving boala provocată de coronavirus în mai puțin de o săptămână, chiar și în cazul pacienților aflați în stare critică, relatează ynetnews.com."

[ link extern ]

Este foarte important sa avem variante de rezervă.
Daca vaccinul da imunitate 4 luni nu cred ca se vor mai revaccina toti din 4 in 4 luni.

Sunt persoane alergice care nu se pot vaccina.
Pot exista si persoane alergice care sa nu știe ca sunt alergice sau, pur și simplu, nu stiu la ce sunt alergice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)