Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia ...

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat.
Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) si am cumparat impreuna o casa cu 65.000 la rosu de 3 ani
25.000 au fost din banii proprii ai sotiei ( acestia au fost trecuti in contractul de cumparare al casei ) , iar restul de 40.000 i-am primit de la banca.
Cu ceilalti 20.000 euro din apartament sotiei am renovat casa .
Casa a fost cumparata in aceasi luna in care a vandut sotia(fosta) apartamentul propriu..
Copilul fostei a investit aproximativ 20.000 euro in manstarda impreuna cu iubita lui cu care este de 5 ani ( banii 20.000 euro cu care au renovat sus au fost trimiti din strainatate de catre tata-l prietenei lui )
Acum ne-am despartit deoarece ea ma inselat si nu a fost de acord sa facem jumi juma ci ma dat in tribunal .
Intrebarea mea este daca aceasta impreuna cu copilul isi pot recupera banii proprii , sau voi primii jumatate din casa? Am sanse sa castig in instanta sau mai bine ma inteleg cu sotia si ii dau partea ei cat si la copil?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ati contribuit cu mai mult de 20 %?
Daca va castiga mai putin de cat a cerut, veti compensa cheltuielile de judecata,ii veti da jumatate din cat a cheltuit.
Casa valoreaza 140.000 euro , am contribuit doar cu 10.000 . Se poate daca a cerut 80% sa primească și mai mult de atât? Dacă as renunță si sa primesc 20% as fii mai castigat sau merita sa încerc?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu va primi mai mult decat a cerut.
E dreptul dvs sa incercati, dar mi se pare buna oferta de la 7% la 20 %.
Propuneti sa faceti un partaj amiabil la notar si sa va dea 30 mii
O întrebare mai am . De cand am luat casa (3 ani), doar eu am avut venit în casa în acte în ultimii doi ani , ea a avut doar șomaj, insa toate facturile de utilități au fost plătite pe numele ei , iar gazul a fost plătit integral de băiatul ei cu carul lui. Ma poate ajuta faptul ca am avut doar eu veninit ? Cat am stat la ea în apartament am avut ambii venit dar eu aveam cu 1000 lei mai mult si singura investiție în apartamentul ei a fost ca am renovat balconul din banii mei și a ei , dar nu am nici o dovada .
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
Vali111222, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie nu imi rezulta suma aia de 10 mii cu care ziceti ca ati contribuit.
Pare ca ati contribuit la plata ratelor in astia 3 ani si ati renovat un balcon.

se pleaca de la prezumtia ca ati contribuit egal si dansa trebuie sa rastoarne acesta prezumtie, trebuie sa dovedeasca ca a avut o contributie majorata, cf cotei cerute.
E problema daca vreti sa riscati, insa nu aveti cum sa ii demontati probele si nici sa i le negati .
ce puteti dovedi e ca ati contribuit mai mult la plata ratelor in astia 3 ani ai ati adus bani mai multi in casa, dar asta nu ajunge la val de 7 mii de euro cat ar face jumatate din casa.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rickylaura rickylaura Dupa divort fosta sotie a ramas in apartamentul cumparat in timpul casatoriei impreuna cu cei doi copii ai nostri. Apartamentul a fost cumparat la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Divort!!! o parerea !!! pissy38 pissy38 Sunt casatorita de 11 ani. Sotul meu este plecat din tara de un an de zile. Acolo traieste cu o alta femeie, nu trimite bani acasa , si spune ca nu se mai ... (vezi toată discuția)
Partaj - sfat/ orientare eusebiu100 eusebiu100 buna ziua, sunt in prag de divort cu sotia mea. As dori sa aflu cateva lucruri despre partajul imobilului. In 2006 sotia a cumparat cu credit un apartament ... (vezi toată discuția)