avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ...

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in Romania si care autoritate imi poate confirma acest lucru. Am facut numeroase plangeri:
- la sectia nr. 15 de Politie ( corespunzatoare ultimului domiciliu al ei al fiului nostru) care au pasat rezolvarea la Politia din Bragadiru ( inca nu am raspiuns de la ei),
- la DGASPC4 ( Protectia Copilului sect.4) care au pasat rezolvarea catre IGP- Evidenta Populatiei)
- la serviciu pasapoarte- care au confirmat ca fiul meu nu are pasaport valabil si nu s-a facut altul nou
-la Politia de Frontiera - astept raspuns in termen de 30 zile
- la Consulatul rus si la Ambasada Rusa din Romania - astept raspuns in termen de 30 zile.
Avem in derulare 2 dosare, unul de divort si o ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita minor
Mentionez ca pana acum nu s-a prezentat la ordonanta, iar la ultimul termen de la dosarul de divort avocata ei ne-a prezentat o procura emisa la un notariat din Moscova pe data de 15.02.2021 prin care este autorizata de clienta ei ( fosta mea sotie ) sa o reprezinte pe toata perioada procesului pe o durata de pana la 3 ani.
Acest document mi-a ridicat semne de intrebare privitor la actualul ei domiciliu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Daca fac plangere penala pentru rapire internationala, unde se face si se va intampla?
Ce efect vor avea ordonanta si hotararea judecatoreasca daca eu nu voi putea sa-mi vad fiul ?
Mentionez ca in Rusia nu se poate intra decat pe baza de invitatie si pana in oct.2021 au sistat zborurile Bucuresti-Moscova.

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: DerLehrer , utilizator 12:23, 21 Mai 2021
De ce a fugit mama in Moscova, are cetatenie rusa? Daca da, este foarte posibil sa-i fi facut pasaport rusesc copilului...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama e cetatean rus, probabil a facut pasaport rusesc copilului. Si daca e cu el la moscova, personal nu cred ca se va mai intoarce! Si nici nu prea aveti cum sa o aduceti inapoi din rusia.

-editare offtopic-
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rusia nu este membru UE deci nu se poate aplica Regulamentul UE cu privire la sustragerea internațională de minori. Avocatul dv. sa verifice dacă Rusia este semnatara a Conventiei de la Haga. Ati făcut plângerile respective în mod corect dar va trece destul de mult timp pana veți avea răspunsuri.Avocatul dv. nu are ce sa facă mai mult decât sa aștepte răspunsurile oficiale. În opinia mea, dacă cunoașteți adresa soției din Rusia , contactați un avocat rus care sa înceapă demersurile necesare în favoarea dv. Nu cunosc legislația rusa în materie și neputandu-se aplica Regulamentul UE, aveți absoluta nevoie de un avocat al locului. Incercati o abordare amiabila, nu cred ca legislația rusa accepta împiedicarea relațiilor între parintele nerezident și copil, dar repet aveți nevoie de un avocat rus. Va urez succes.
Indiferent cu ce pasaport a iesit din tara, desi e clar ca putea doar cu pasaport rusesc. Intrebarea este cum si-a facut pasaport fara acordul tatalui ? si cum a iesit din tara fara procura din partea tatalui? Nu stiu cum sunt legile la trecerea frontierei in Rusia, dar din Romania nu poate iesi fara acordul tatalui. Am fost de nenumarate ori cu copii in Republica Moldova si Ucraina si de fiecare data mi-au cerut procura din partea sotului meu, desi nu se punea problema, fiind casatoriti.
Și eu am atras atenția ca este posibil sa nu fi părăsit teritoriul României.
Trebuie verificat cu atenție acest lucru.
Fara a se verifica fiecare pista posibilă nu se ajunge nicăieri dar trebuie o implicare activa pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)