avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ...

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in Romania si care autoritate imi poate confirma acest lucru. Am facut numeroase plangeri:
- la sectia nr. 15 de Politie ( corespunzatoare ultimului domiciliu al ei al fiului nostru) care au pasat rezolvarea la Politia din Bragadiru ( inca nu am raspiuns de la ei),
- la DGASPC4 ( Protectia Copilului sect.4) care au pasat rezolvarea catre IGP- Evidenta Populatiei)
- la serviciu pasapoarte- care au confirmat ca fiul meu nu are pasaport valabil si nu s-a facut altul nou
-la Politia de Frontiera - astept raspuns in termen de 30 zile
- la Consulatul rus si la Ambasada Rusa din Romania - astept raspuns in termen de 30 zile.
Avem in derulare 2 dosare, unul de divort si o ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita minor
Mentionez ca pana acum nu s-a prezentat la ordonanta, iar la ultimul termen de la dosarul de divort avocata ei ne-a prezentat o procura emisa la un notariat din Moscova pe data de 15.02.2021 prin care este autorizata de clienta ei ( fosta mea sotie ) sa o reprezinte pe toata perioada procesului pe o durata de pana la 3 ani.
Acest document mi-a ridicat semne de intrebare privitor la actualul ei domiciliu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Daca fac plangere penala pentru rapire internationala, unde se face si se va intampla?
Ce efect vor avea ordonanta si hotararea judecatoreasca daca eu nu voi putea sa-mi vad fiul ?
Mentionez ca in Rusia nu se poate intra decat pe baza de invitatie si pana in oct.2021 au sistat zborurile Bucuresti-Moscova.

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: DerLehrer , utilizator 12:23, 21 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din câte rezulta, tatal și-a dat acordul pentru obținerea cetățeniei rusești. o spune chiar el într-un mesaj anterior. Deci minorul putea ieși din țară . Discuțiile despre procedura nu îl ajuta cu nimic pe tatal copilului. Dacă nu va face demersurile legale în Federația Rusa nu va obține nimic, decât plangeri fără soluții. În acest moment vorbim de un cetățean rus care se afla pe teritoriul Federatiei Ruse. Da, are și cetățenie romana.Trebuie acționat prin Ministerul de Externe roman și prin avocat în Rusia. De unde știm ca în acest moment nu s-a obținut deja o ordonanța prin care s-a stabilit domiciliul copilului la mama la Moscova. Cu cât se prelungește mai mult lipsa de acțiune cu atât scad șansele ca minorul sa se întoarcă în România. Tatal sa acționeze rapid.
Chiar si fara ordonanta, mie imi e greu sa cred ca vor lua copilul cetatean rus, de la mama cetatean rus, sa il dea tatalui cetatean roman. Iar sa o obligi pe femeie sa locuiasca in Romania cand ea probabil nu are pe nimeni aici, e cam greu..
mai cunosc cazuri, si nu s-au solutionat pozitiv pt tata. Intr-una dintre situatii acesta s-a mutat el in brazilia pt a fi aproape de copil. Sunt lucruri care trebuiau gandite inainte.. Nu poti avea pretentia sa blochezi aici o persoana straina de aceasta tara. Greu de impartit si capra si varza, si din pacate copiii sunt cei care sufera.
Eu tot nu am inteles ce informații a mai obținut avocata.
Ca sa poți actiona trebuie sa ai informații precise.
Este o.regula a dreptului.

Fara informații nu exista nicio sansa de a se avansa cu ceva.
Niciun caz de acest fel nu poate fi dezlegat fără informații care sa duca la.demersuri juridice.

Se.merge pe probe concrete și nu pe presupuneri.
Asa merg profesioniștii în drept.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Avocata mea nu s-a implicat pana acum.
Eu singur am facut toate plangerile de mai sus.

Intre timp cei de la Politia de Frontiera mi-au raspuns ca in temeiul prevederilor art.8 din Ordonanta Guvernului nr.27/2002, nu au ca atributie eliberarea acelui tip de inscris, eu solicitand informatii despre trecerea frontierei de stat a fiului meu. Am reinnoit aceasta plangere si am subliniat ca aceasta cercetare sa se faca in sprijinirea actiunilor de supraveghere si control al trecerii frontierei de stat, prevenire si combatere a migratiei ilegale, extras din documentul mentionat chiar de ei.

Ieri am primit prin posta si raspunsul de la Politia Bragadiru care ma anunta ca sesizarea indeplineste conditiile unei disparitii si ca datele de stare civila si fotografiile fiului meu au fost implementate in aplicatia Politie Romane ''Urmariti'' si ca investigatiile se vor desfasura de Politia sect.4, unde facusem initial plangerea, pentru ca a fost ultima locatie cunoscuta a fiului meu.

Vreau sa fac zilele astea si plangerea penala catre Parchetul de pe langa Judecatoria sect.4.

Ordonanta a avut ultimul termen pe data de 7 aprilie si astept decizia judecatoriei. Mentionez ca nu am achitat taxa de curator si nu am fost nici cu avocata mea la ultimul termen.

Procesul de divort are urmatorul termen de abia la finele lunii iunie, perioada in care trebuie sa pregatesc probe.

Ce demersuri ma sfatuiti sa mai fac?
Sa schimb avocata si sa caut pe cineva cu experienta in acest sens?

Multumesc anticipat
Pentru ceea ce ati plătit avocata am inteles ca a făcut.
Și dacă apelati la alt avocat trebuie sa plătiți separat serviciile avocatiale prestate deoarece nu va face nimic în plus în situația dată.

Cred ca ar fi necesar sa obtineti informații din Rusia.
Puteti apela la avocat pentru acest serviciu avocatial.separat.
Trebuie insa analizat cazul în prealabil.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)