avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva?
Discuție deschisă în Executare silită

Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva?

Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament?
Sigur ca poate fi executat silit doar ca acel IFN, creditor ipotecar va fi cel care se va indestula. Banca nu este creditor garantat ci doar chirografar.CAnd executor va scoate extrasul de carte funciara va fi identificat credoitorul ipotecar si va fi instiinta cu privire la executarea imobilului. Nu trebuie sa dea vreun acord in acest sens cu atat mai mult cu cat acesta va afla ulterior inceperii executarii.
Bineinteles ca imobilul ipotecat poate fi urmarit de un tert creditor, iar in cadrul executarii silite distributia sumelor se va face in ordinea stabilita de lege: sumele necesare executarii, creanta garantata cu ipoteca, creantele negarantate. Cine a afirmat ca ipoteca este o interdictie de vanzare ar trebui sa isi vada de treaba, alta decat sfaturi juridice. Chiar si interdictia de vanzare poate si eludata, cu riscul de a fi anulat contractul translativ de vanzare incheiat.
da va poate executa.
Stati voi linistiti ca nu executa nimeni silit un bun imobil ipotecat, pentru ca daca valoarea creantei tertului depaseste cu mult valoare imobilului in cauza, deoarece practic se face o munca pentru altul, creditorul ipotecar isi recupereaza creanta si creditorul al doilea primeste dupa ce munceste doar diferenta ramasa, diferenta care poate sa fie un mare 0, avand in vedere cat a scazut piata imobiliara, iar in plus cine se va prezenta la aceasta "licitatie" nu va cumpara un imobil care nu se va putea intabula imediat pe numele acestuia decat dupa radierea ipotecii de catre creditorul ipotecar, operatiuni care dureaza si care nu aduc nici un beneficiu celui care a inceput executarea silita.
Fiind un forum cred ca toata lumea isi poate expune liber parerile si opiniile fara ca alt coleg mai fara obraz sa faca comentarii rautacioase, deoarece nu este nimeni obligat sa urmeze un sfat de aici decat in masura in care il gaseste util si conform cu propria opinie.
Asa ca hai sus cu bun simtul si jos cu cenzura.
Da, problema sub aspectul executarii silite este reala.
De putut se poate conform legii insa este greu de realizat in fapt.
Daca creditorul chirograf incepe executarea silita se va ,,lovi" de ipoteca.

Alte discuții în legătură

Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)