Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin transfer bancar.
Actele de vanzare se intocmesc inainte de transferul in cont a banilor sau dupa?
Vanzatorul trebuie sa-mi ofere un cont valid pe numele lui?
Exista un risc in momentul in care sunt transferati banii din contul meu in contul lui?
Va multumesc
Voiam să vă întreb dacă pe actul de proprietate e trecut doar vânzătorul,dar el este căsătorit sa presupunem nu am nevoie de un document certificat la notar de la sotie sau de la un alt membru al familiei prin care sunt de acord cu vânzarea apartamentului?Sunt foarte multe întrebări și nu am pregătire în acest domeniu,de aceea vă mulțumesc pentru informațiile pe care mi le transmiteți și timpul acordat.
Ba da, in mod cert, daca imobilul a fost dobandit de proprietar prin cumparare in timpul casatoriei (si acesta nu este casatorit in regimul separatiei de bunuri, situatie destul de rar intalnita), in mod obligatoriu va semna si sotia
Mai mult decat sigur aceasta verificare, impreuna cu altele, va fi facuta de notarul public care va instrumenteaza actul
Este normal sa aveti multe intrebari, este perfect in regula ca le puneti inainte de semnarea actului si nu dupa
Trebuie sa stiti ca in onorariul notarial pe care il veti achita este inclusa si contravaloarea consultantei juridice pe care notarul public este obligat sa v-o acorde, deci ii puteti adresa oricate intrebari inainte de semnarea actului. Pentru a identifica eventualele neclaritati care ar putea aparea puteti de asemenea sa solicitati cu cateva zile inainte de semnarea actului un draft pe care sa il studiati cu calm in timpul liber.
Iti spun cazul meu: am semnat convenție bilaterala, pt avans si dupa acest lucru am mers cu vanzatorul (fiecare cu masina lui, ne-am intalnit la banca, deci nu de manuta sa nu na piarda din ochi) sa fac depunerea in cont. Iar o copie după chitanta am dus-o eu la notar pt a se atasa la contract.
Am intrebat ce se poate intampla daca nu achit (din pura curiozitate) : se anula contractul din lipsa platii.