avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ...

Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin transfer bancar.
Actele de vanzare se intocmesc inainte de transferul in cont a banilor sau dupa?
Vanzatorul trebuie sa-mi ofere un cont valid pe numele lui?
Exista un risc in momentul in care sunt transferati banii din contul meu in contul lui?
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gi-jane2 Toata aceasta tevatura, tot acest du-te vino, aceste suspiciuni, etc, etc sunt din vina notarilor. Sa nu-i uit nici pe alesi care puteau reglementa lucrurile. Puteau, dar nu vor! Solutia e simpla si e aplicata in alte state din UE. Am intalnit-o personal in Ungaria si Belgia. Cumparatorul depune banii la notarul care va legaliza tranzactia. Cand totul e ok se semneaza contractul de v/c. Se inmaneaza fiecarei parti cate un exemplar ATENTIE! ORIGINAL! nu duplicatele de la noi. Si asta e tot. Notarul inmaneaza banii vanzatorului, el garantand ca acesta, vanzatorul, nu este inselat/escrocat, etc. Acum vor zice unii ca la noi e e musai prin banca, asa cere UE. Nicio problema. Biroul notarial sa-si deschida un cont (sau zece! cate unul la fiecare banca) unde cumparatorul va depune banii. Cand tranzactia se incheie notarul va vira banii in contul vanzatorului. @milena Apelati la un avocat! Romania e raiul escrocilor, nimeni nu raspunde de nimic. Vinovata e victima, de ce nu s-a pazit!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
DlGoe, utilizator
Va multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!E foarte clar totul, ar fi foarte buna aceasta modalitate de achitare a banilor, care nu lasa loc la atatea intrebari.Din ceea ce ati spus , in momentul efectuarii unei tranzactii de vanzare-cumparare a unui imobil , nu se primeste contractul in original, doar duplicatele?Acestea sunt semnate?
Va multumesc!O intrebare vanzatorul a semnat, se poate razgandi pe drumul pana la notar, chiar daca eu vin cu dovada ca am virat banii in cont?Vanzatorul nu pune si el la dispozitia notarului un document eliberat de banca din care sa rezulte ca banii au fost virati in cont?In ce conditii poate fi anulat un contract dupa ce s-a facut tranzactia de vanzare-cumparare?
Va multumesc mult pentru raspuns! Vanzatorul nu trebuie sa prezinte la notar un document eliberat de banca, in care se vede ca banii i-au fost transferati in cont? As dori sa va intreb, daca exista posibilitatea ca vanzatorul sa se razgandeasca dintr-un motiv sau altul , chiar daca contractul a fost semnat si autentificat?Va rog sa-mi spuneti daca se poate anula un act de vanzare cumparare, dupa ce a fost autentificat si in ce conditii?Se anuleaza in instanta?

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)