avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ...

Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin transfer bancar.
Actele de vanzare se intocmesc inainte de transferul in cont a banilor sau dupa?
Vanzatorul trebuie sa-mi ofere un cont valid pe numele lui?
Exista un risc in momentul in care sunt transferati banii din contul meu in contul lui?
Va multumesc
milena2020 a scris:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!E foarte clar totul, ar fi foarte buna aceasta modalitate de achitare a banilor, care nu lasa loc la atatea intrebari.Din ceea ce ati spus , in momentul efectuarii unei tranzactii de vanzare-cumparare a unui imobil , nu se primeste contractul in original, doar duplicatele?Acestea sunt semnate?

originalul ramane la notar, dvs, partile primiti duplicate, asa scrie pe exemplarul dvs

Vanzatorul nu trebuie sa prezinte la notar un document eliberat de banca, in care se vede ca banii i-au fost transferati in cont?

NU.
Ar trebui sa dea o declaratie ca a primit banii.

aveti multe intrebari, unele depre situatii care in realitate nu se intampla.

daca exista posibilitatea ca vanzatorul sa se razgandeasca dintr-un motiv sau altul , chiar daca contractul a fost semnat si autentificat?

nu exista. Adica el se poate razgadni si de 10 ori pe zi, dar nu va afecteaza.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)