avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu ...

Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se trece la numărul de persoane la scara blocului . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:37, 23 Aprilie 2021
Senatul a adoptat, luni 12.04.2021, în plen, o propunerea pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii. Legea merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.
Intreb si eu cu toate ca voi fi blamat :
- este corect ca ceilalti locatari sa plateasca in plus spre exemplu parti comune la apa ( asa este la mine la bloc , eu platesc cate 2 - 3 metri cubi de apa in plus pe luna ) gaze , gunoi etc . daca pe o scara sunt 4-5 copii de aceasta varsta ? de ce cei care voteaza nu aproba unele indemnizatii pentru acesti copilasi ? este mai usor asa ? nu doresc sa fiu inteles gresit ca sunt contra , dar nici corect nu este in situatia daca se aproba .
@eugarizan , perfect in acord cu dvs. E adevarat ca sumele platite in plus sunt mici , dar principiul nu este corect . Un exemplu ( dus la extrem ) : pe o scara sunt 10 apartamente , 5 cu cate 3 copii sub 3 ani , si 5 fara copii . Cei din urma vor suporta cheltuieli comune in plus in proportie de jumatate pentru inca 15 persoane , e chiar absurd . Prea-intelepciunile lor parlamentarii normal ar fi sa prevada sursa de finantare a acestora , si asta NU poate fi buzunarul celorlalti locatari . E absolut imoral . PS . Imi asum si eu eventualul blam .
Este buna și salutara intervenția legiuitorului.
Este cel mai bine asa și îmi pare corect.
Ce sa tot decidă adunarea generala, este mai bine direct prin lege.
Cei mici nu prea consuma singuri nimic pana la vârsta de 3 ani.
După aceea, când pot ieși din casa singuri încep sa consume și ei ca omul mare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu “ prea “ consuma , dar consuma ... Gaz la bucatarie consuma ? consuma , pentru ca unui copil pana in 2 ani i se gateste separat . Apa consuma ? consuma , mai ales pentru spalat si baie .. Gaz pentru prepararea apei calde ? cat cuprinde ... Gunoi ? sa nu mai vorbim , mai ales unde acesta se plateste la volum ( metri cubi , nu o taxa fixa pe gospodarie ) . Va asigur , in blocurile vechi , necontorizate , se aduna . Chiar daca platesc 10 lei in plus pe luna , sunt 10 leii mei , are dreptul statul sa legifereze ca eu sa intretin alte persoane ? ( si copiii , din momentul in care se nasc , sunt persoane ) . Daca are acest drept , atunci sa hotarasca o taxa pe care sa o plateasca toti pentru intretinerea copiilor sub 3 ani , de ce sa ma discrimineze pe mine care am in bloc - sa zicem - 10 copii mici , iar in blocul vecin nici unul ? O fi constitutionala o asemenea lege ? nu stiu , ma intreb ... Are statul dreptul sa legifereze altceva decat taxe , impozite , contributii valabile pentru toti cetatenii ? V-a mai spus si @latka , conform legii in vigoare , asociatiile NU pot lua o asemenea hotarare , poate merge fiecare locatar sa “ doneze “ familiilor cu copii o suma - daca asa considera - dar nu altfel . PS. In blocul in care locuiesc nu exista copii sub 3 ani , nu m-ar afecta o asemenea lege , Dar - zic eu - ar fi nedreapta .

Alte discuții în legătură

Scutire copil sub 3 ani la intretinere - legea nr. 196/2018 Crispy2014 Crispy2014 Buna ziua. Stie cineva daca legea noua 196/2018 care abroga legea Legea nr. 230/2007(actualizata in 2017) mai prevede scutirea de la intretinere a copiilor ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta pana in 3 ani migaste migaste S-a publicat in Monitorul Oficial Legea 67/2017; prin aceasta se introduce un alineat la art. 47 din Legea 230/2077 a asociatiilor de proprietari, alineat prin ... (vezi toată discuția)
Intretinere bloc Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! As dori sa stiu ,de la ce varsta se pun copii la intretinerea de la bloc ? Copilul meu are doar 9 luni si deja a fost trecut la intretinere. E ... (vezi toată discuția)