Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o sora (stabilita in Spania) si un frate in Romania. Intrebarea mea este cum pot radia aceasta masina in conditiile in care nu am facut succesiunea, toate actele sunt in posesia mea (talon, carte, certificat de deces). Nu as vrea sa cheltui banii pe succesiuni si procuri care oricum costa mai mult decat valoreaza masina.
Si cu ce rezolva asta problema? Ca vor fi chemate la succesiune rudele de grad urmator, adica nepotii.
Fratii care sunt in strainatate tot trebuie sa mearga la Ambasada/Consulat pentru declaratia de renuntare.
Si daca tot se duc, mai bine intocmesc o procura pentru dezbaterea succesiunii. Tariful este acelasi.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
nu s-au dat nepoti in datele problemei.
si pt ca da, declaratiile costa, si pt ca si dezbaterea succesiunii costa, mai bine nu fac nimic, atat timp cat nu se poate face dovada ca au acceptat mostenirea, o va culege statul.
Deci doamna, nu va folositi de masina, nu o duceti la remat si cu asta, basta, ramane la tata pe rol pana cand o vor radia astia de la administratia financiara.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Însăși ducerea la remat este un act de dispozitie si implicit de acceptare tacită a succesiunii.
Dacă aveți impresia ca Primăria va face cadou niste bani si dupa un număr de ani, masina se va radia de la sine, va înșelați. Sunt oameni cu masini neradiate de 20 de ani.
Lucrurile trebuiau făcute la timpul lor.
Nu trebuia asteptat decesul tatălui, ca să se ia hotărârea ca masina sa fie dusă la fier vechi.