avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie succesiune???

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o sora (stabilita in Spania) si un frate in Romania. Intrebarea mea este cum pot radia aceasta masina in conditiile in care nu am facut succesiunea, toate actele sunt in posesia mea (talon, carte, certificat de deces). Nu as vrea sa cheltui banii pe succesiuni si procuri care oricum costa mai mult decat valoreaza masina.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
GeorgeB83, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgeB83 , utilizator 17:50, 25 Aprilie 2021
dati ( toti 3) o declaratie de renuntare la mostenire, insa in acest caz, nu mai duceti masina la remat si nici nu o radiati, desigur.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Si cu ce rezolva asta problema? Ca vor fi chemate la succesiune rudele de grad urmator, adica nepotii.
Fratii care sunt in strainatate tot trebuie sa mearga la Ambasada/Consulat pentru declaratia de renuntare.
Si daca tot se duc, mai bine intocmesc o procura pentru dezbaterea succesiunii. Tariful este acelasi.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu s-au dat nepoti in datele problemei.
si pt ca da, declaratiile costa, si pt ca si dezbaterea succesiunii costa, mai bine nu fac nimic, atat timp cat nu se poate face dovada ca au acceptat mostenirea, o va culege statul.
Deci doamna, nu va folositi de masina, nu o duceti la remat si cu asta, basta, ramane la tata pe rol pana cand o vor radia astia de la administratia financiara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Însăși ducerea la remat este un act de dispozitie si implicit de acceptare tacită a succesiunii.
Dacă aveți impresia ca Primăria va face cadou niste bani si dupa un număr de ani, masina se va radia de la sine, va înșelați. Sunt oameni cu masini neradiate de 20 de ani.
Lucrurile trebuiau făcute la timpul lor.
Nu trebuia asteptat decesul tatălui, ca să se ia hotărârea ca masina sa fie dusă la fier vechi.
Tocmai de asta am zis sa nu se foloseasca de masina si sa nu o duca la remat, sa nu se poata dovedi ca s-a acceptat succesiunea.

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism din evidentele fiscului buna ziua. cum se ... PORA AMALIA PORA AMALIA RADIERE AUTOTURISM din evidentele fiscului Buna ziua. Cum se poate radia un autoturism din evidentele fiscului daca proprietarul a decedat iar autoturismul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)