avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati imobile

Buna seara,

Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.
Acum as vrea sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate pentru a putea trece tereneul de pe firma (radiata) pe persoana fizica. In firma mai a mai fost un asociat. Impozitul nu a mai fost platit din 2000, din moment ce firma a fost radiata perioada din 2002 pana in 2009 voi plati impozit de persoana fizica sau juridica?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
dariux, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiionescu56 , utilizator 15:23, 13 Decembrie 2012
Primul lucru care trebuie spus este ca tuturor inafara de dl. legalmgm ne-a scapat prevederea aceea din legea 314, inclusiv avocatului cu care ati vorbit in particular. Nu vad unde e insolventa incidenta, deci nu am sa vorbesc despre asta, insa daca societatea nu avea datorii bugetare la momentul radierii, ma tem ca dispozitia potrivit careia bunurile revin statului a fost deplin aplicabila. Nici macar nu e vorba de un termen de 6 luni, ci de limita momentului dizolvarii de drept. Prin urmare, nu vad ce se mai poate face acum decat invocarea altei exceptii de neconstitutionalitate.
Andreea Lisievici a scris:

Primul lucru care trebuie spus este ca tuturor inafara de dl. legalmgm ne-a scapat prevederea aceea din legea 314, inclusiv avocatului cu care ati vorbit in particular. Nu vad unde e insolventa incidenta, deci nu am sa vorbesc despre asta, insa daca societatea nu avea datorii bugetare la momentul radierii, ma tem ca dispozitia potrivit careia bunurile revin statului a fost deplin aplicabila. Nici macar nu e vorba de un termen de 6 luni, ci de limita momentului dizolvarii de drept. Prin urmare, nu vad ce se mai poate face acum decat invocarea altei exceptii de neconstitutionalitate.

Chiar daca ar fi vut datorii la stat..nu cred ca acele datorii erau asa de mari incat sa confiste terenul.

As dori sa ma duc la registrul comertului sa aflu mai multe amanunte despre situatia societati si a terenului, imi puteti spune va rog la ce anume sa cer copii?
Am vazut ca sunt foarte multe acte de la care as putea obtine copii, m-ar interesa doar cele in care de specifica datoriile societatii fata de stat, si ce s-a intamplat cu terenul.
Despre datorii am adus aminte in alt scop: daca existau la momentul radierii, atunci dizolvarea si radierea sunt nule, ceea ce v-ar fi in avantaj.
Date despre datorii puteti obtine numai de la administratia financiara (unde puteti vedea si rolul fiscal pentru terenuri), la registrul comertului ar trebui sa mentionati doar ca vreti sa va intabulati terenurile si sa vedeti daca va dau certificatele aferente sau nu. Altceva nu aveti de cerut decat daca vreti neaparat un extras.
Apoi, cum spuneam mai sus, ar merita vazut la cartea funciara cum apar acele terenuri.
Andreea Lisievici a scris:

Despre datorii am adus aminte in alt scop: daca existau la momentul radierii, atunci dizolvarea si radierea sunt nule, ceea ce v-ar fi in avantaj.
Date despre datorii puteti obtine numai de la administratia financiara (unde puteti vedea si rolul fiscal pentru terenuri), la registrul comertului ar trebui sa mentionati doar ca vreti sa va intabulati terenurile si sa vedeti daca va dau certificatele aferente sau nu. Altceva nu aveti de cerut decat daca vreti neaparat un extras.
Apoi, cum spuneam mai sus, ar merita vazut la cartea funciara cum apar acele terenuri.

Multumesc mult.

Astazi am fost la administratie pt a-mi calcula restantele..am depus cererea..joi o ridic.
Am fost sa verific si in cartea funciara sa vad pe ce nume figureaza terenul ...vineri voi depune cererea (dupa ce imi vor da nr de carte funciara..ceva de genu).
Sper sa nu intampin probleme.
Multumesc mult pentru ajutor.
Sper sa ne tineti la curent, daca nu ma insel e singurul caz de acest gen discutat pe forum si deci prezinta interes pentru destula lume. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Art. 7 lg. 314/2001 - dizolvare sa ncsmihaela ncsmihaela Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema. Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia ... (vezi toată discuția)
Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata miruna.c miruna.c Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002. Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri ... (vezi toată discuția)