avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati imobile

Buna seara,

Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.
Acum as vrea sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate pentru a putea trece tereneul de pe firma (radiata) pe persoana fizica. In firma mai a mai fost un asociat. Impozitul nu a mai fost platit din 2000, din moment ce firma a fost radiata perioada din 2002 pana in 2009 voi plati impozit de persoana fizica sau juridica?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
dariux, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiionescu56 , utilizator 15:23, 13 Decembrie 2012
d-nei Andreea Lisievici: topicul vechi se gaseste la Discutii juridice > Probl privind insolventa,lichidare judiciara> pag 21, topic manub, multumesc .
In conditiile in care Legea 314/2001, ca lege speciala, prevede ca bunurile care "nu au intrat în proprietatea altor persoane până la data dizolvării de drept ori în cadrul procedurii lichidării" fara sa prevada modul in care trec bunurile in proprietatea altor persoane, atunci mergem la legea generala (la art 52 care ne arata cum) iar aceasta ne trimite la statut.
Privitor la dreptul de proprietate asupra bunului, poate nu am inteles eu, dar fiind adus ca aport la capital, a intrat in patrimoniul societatii. Odata lichidata Sc bunurile reintra in patrimoniul asociatilor, daca legea nu prevede altfel (si nu stiu de o dispozitie expresa, in acest sens).
Ceea ce cred ca trebuie sa se inteleaga din art 7: daca bunurile nu au intrat in patrimoniul altor persoane va fi aplicabil 477 C. civ.

Ramane de vazut.
dariux a scris:
prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.

Deci nu a fost niciun aport.
Andreea Lisievici a scris:

dariux a scris:
prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.

Deci nu a fost niciun aport.

Terenul nu a fost adus ca aport la capitalul social, a fost cumparat cu contract de vanzare cumparare autentificat la notariat.

Am verificat in cartea funciara, nu apare statul ca propietar pe teren, ci eu.. nu stiu cum s-a ajuns aici..probabil vecini care au facut cadastru&intabulare pe terenul lor au dat numele meu ..
Terenul nu are facut cadastru si intabulare.
La administratia finainciara pot plati impozitul in continuare (pe societate-chiar daca a fost radiata..) si m-au asigurat ca statul nu are cum sa-mi ia terenul.

Dupa ce voi plati impozitul la teren nu stiu ce as putea sa fac prima data, sa contactez un notar, avocat, firma de cadastru..?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
dariux, utilizator
FOarte ciudat! Dar bine pentru dumneavoastra, desi banuiesc ca vorbiti de rolul fiscal, nu carte funciara. Acolo ori e deschisa si nu aveti cum sa apareti daca nu v-ati intabulat personal, fie nu exista si trebuie facuta.

Cred ca primul pas ar fi sa solicitati extrasele de la registrul comertului cu care sa va puteti intabula. E vorba de cele emise pe "regimul general" de care am vorbit in pag. 1, dar eu una nu am vazut niciodata cum arata. Dupa asta se face cadastrul si intabularea pe numele asociatilor, si cred ca cel putin pana dati de vreo problema puteti demara singur procedura. Nu vad la ce v-ar putea ajuta un avocat sau notar, va trebuie un tehnician care sa faca dosarul pentru cartea funciara si cam atat.

Alte discuții în legătură

Art. 7 lg. 314/2001 - dizolvare sa ncsmihaela ncsmihaela Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema. Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia ... (vezi toată discuția)
Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata miruna.c miruna.c Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002. Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri ... (vezi toată discuția)