avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana separata de apa rece. Acord proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana separata de apa rece. Acord proprietari

Buna ziua. Situatia este:
- etajul 4 si 5 nu au presiune la apa rece
- proprietarii celor 2 apartamente (de pe o coloana de bloc) dorect sa traga o coloana separata de apa rece care sa deserveasca apartamentul de la etajul 4 si etajul 5. Din cauza de arhitectura (etajul 5 este mansarda adaugata), coloana separata va fi trasa pe casa scarii, intru-un colt si va fi mascata corespunzator.
- cheltuielile vor fi suportate doar de cele 2 apartamente
Intrebari:
- trebuie acceptul toturor proprietarilor din asociatie sau doar a celor de pe partea aceea de bloc (respecyiv, apartamentele de la parter, etajul1, etajul 2 si etajul 3)
- se poate "forta Asociatia" sa redimensioneze coloana actuala de apa rece care a fost redimensionata doar pana la etajul 1 de catre proprietarul ap. de la et.4 si apoi nu s-a mai primit acordul proprietarilor de mai sus pt deranj in locuinta? Fara proces in instanta?
Multumesc
Despre valoarea pierderilor de presiune:acestea cresc dacă pe o conducta cu diametrul de 2 cm se transporta un debit mai mare decât debitul nominal pentru care a fost dimendionata.Despre debit:nu poți transporta orice debit dorești pe o conducta cu diametrul de 2 cm.De exemplu pentru un hidrant pt stingere incendiu.Cam asta e situația, se dorește sa se consume mai mult decât permite conducta existenta.Calcule hidraulice le pot face cei care se pricep la hidraulica ,apelati la specialiști de la Aquatim pentru consultanta tehnica.Altfel montați pompe sau faceți alte prostii și ajungeți cu jalba în proțap tot la Aquatim.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator
@mita Am facut (si) o facultate de c-tii hidrotehnice, ATENTIE! de 5 ani, am avut HIDRAULICA materie de an cu eamene semestriale, laboratoare, etc, etc, dar ma abtin sa ma erijez in specialist. Abtineti-va si dvoastra, nu de alta dar sfatul cu specialisti de la Aquatim e o pr*stie, cei de pe scara sunt in conflict cu Aquatim. P.S. Aveti idee de unde se incep calculele de proiectare a instalatiei? Exact, n-aveti!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca absolvent de facultate de construcții hidrotehnice sa sfătuiești pe un locatar nespecialist sa facă calcule hidraulice este culmea.Puteati sa gasti ceva mai de bun simt ,ca soluții tehnice......Utilizatorul citește toate sfaturile primite și decide singur ce are de făcut,fără cenzura dumneavoastră.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator
Conductele care transporta apa se comporta similar celor care transporta energie electrica(conductori electrici):dacă la încarci prea mult cedează.De aceea intr-un bloc apartamentele se racordata electric uniform distribuit pe toate cele 3 faze,nu toate pe o singura faza.La fel în cazul dumneavoastră dacă jumătate din centralele termice se racordau la coloana de apa rece de la bucatarii si cealaltă jumătate la coloana de apa rece de la bai situația nu mai era atât de rea.Conflictul e cu ceilalți locatari de fapt.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

mitabiciclista a scris:

Pe parte tehnica,nu financiar.Poate și branșamenutl blocului trebuie redimensionat dacă sunt mai multe coloane,scări in aceasta situație.Daca faci aceste lucrări de capul tău cu niște Dorei nu iese bine.

Nu există Dorei în cazul de fata, doar furnizorul de apă e mincinos. Nu contează fantastic de mult diametrul conductei de distribuție, pierderea de presiune statică e cea mai importantă componenta și e semnificativă. Pierderea de presiune dinamica nu se traduce "țeava mica-debit mic, țeava mare-debit mare", ci țeava mica-viteza mare, țeava mare-viteza mica". Viteza de curgere a fluidului determina acele pierderi de presiune dinamica, dar ele sunt de 10 ori mai mici în raport cu cele de presiune statică. Și gura soluție valabilă e să reclamei furnizorul de apă la ANRSC, privind calitatea serviciului. 2,3 bari la întrarea în subsolul blocului cu 5 etaje este la jumătate din necesar.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Aș putea constrânge cumva asociația de proprietari ca să-mi schimbe țeava de apă pe tronson? stau la etajul 9/10 și, din păcate, presiunea apei este catastrofală weekman weekman Bună ziua! Cum aș putea cumva să constrâng asociația de proprietari să - mi schimbe țeava de apă pe tronson. Stau la etajul 9/10 și din păcate ... (vezi toată discuția)
Problema condominiu apafaian apafaian Buna ziua. Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la ... (vezi toată discuția)
Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)